Categories: Ştiri sănătate

Robin Williams: Boala „ucigașă” pe care vedeta nu a știut niciodată că o are – simptome

ROBIN WILLIAMS a fost un comic și actor îndrăgit, care a murit în 2014. În ceea ce ar fi fost al 70-lea an în acest an, pierderea vieții sale este și mai tristă, mai ales că s-a dezvăluit că vedeta a fost tratată pentru o afecțiune pe care el nici nu a știut că a avut-o.

Cel mai bine amintit pentru spiritul său rapid și abilitățile remarcabile de improvizație, vedeta și-a petrecut, în mod contrastant, ultimele zile de viață consumate de anxietate, paranoia și suferind de atacuri de panică și insomnie. Sky a raportat că, în seara zilei de 10 august 2014, i-a spus „noapte bună, iubirea mea” soției sale Susan Schneider, apoi a doua zi, întreaga națiune a fost șocată să afle despre moartea sa devastatoare. O autopsie a dezvăluit că actorul suferise, fără să știe, de demență cu corp Lewy (LBD), o boală incurabilă a creierului. Cu toate acestea, medicii îl tratau pe actor pentru boala Parkinson.

Vorbind la podcastul The Genius Life, fiul lui William, Zak, a vorbit despre diagnosticul greșit „frustrant” al tatălui său și despre lupta lui cu depresia și anxietatea.

El a spus: „Prin ce trecea nu se potrivea unul la unul [cu] experiențele multor pacienți cu Parkinson. A fost o perioadă pentru el de căutări intense și frustrare.”

După descoperirea că William suferea de demență cu corp Lewy (LBD), profesioniștii medicali au continuat să spună că acesta a fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-au văzut vreodată.

Asociația Alzheimer explică că LBD este un tip de demență progresivă care duce la un declin al gândirii, al raționamentului și al funcției independente. Simptomele apar din cauza depozitelor microscopice anormale care deteriorează celulele creierului în timp.

Experții consideră că acest tip de demență este a treia cea mai frecventă cauză de demență după boala Alzheimer și demența vasculară, reprezentând 5 până la 10% din toate cazurile.

Fiul lui William a continuat să explice mai multe despre modul în care tatăl său a fost îngrozitor de greșit diagnosticat cu o afecțiune greșită.

El a adăugat: „Diagnosticul a fost diferit de boală, așa că cred că ar putea fi o situație în care luați lucruri și experimentați doar efectele secundare ale [medicamentului].”

Motivul pentru care actorul a fost diagnosticat greșit se poate datora faptului că corpii Lewy sunt prezenți și în boala Parkinson. Asociația Alzheimer explică că mulți oameni cu Parkinson dezvoltă în cele din urmă probleme cu gândirea și raționamentul, iar mulți oameni cu demență cu corp Lewy experimentează simptome de mișcare, cum ar fi postura cocoșată, mușchii rigidi, mersul târâit și probleme la inițierea mișcării.

Datorită acestei suprapuneri a simptomelor, diagnosticarea lui Williams a devenit dificilă. Au existat, de asemenea, unele dovezi care sugerează că boala Parkinson, demența din boala Parkinson și demența cu corp Lewy pot fi toate legate de aceleași anomalii subiacente în modul în care creierul procesează o anumită proteină.

 

Recent Posts

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

17 minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

47 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

o oră ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra