Categories: Ştiri sănătate

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID

Din cuprinsul articolului

Imunitatea colectivă este esențială pentru a combate situația epidemiologică din România. În mod ideal, peste 70% din populația țării ar trebui să fie imunizată împotriva virusului. În prezent, 40% din populația României este vaccinată anti-COVID.

Imunitatea împotriva virusului se poate dobândi prin două metode: natural, prin infectare, respectiv recuperare, și în mod artificial, prin vaccinarea anti-COVID.

Specialiștii susțin că vaccinarea este cea mai sigură metodă prin care putem dobândi imunitate. Aceasta asigură un nivel ridicat de protecție împotriva virusului, fără a risca o formă gravă de boală.

De fapt, vaccinul previne formele severe de Covid-19, ceea ce reduce în mod semnificativ spitalizarea și riscul de deces.

40% din populația României, vaccinată

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID – a anunţat coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit RRA.

Ieri, peste 83.500 de persoane au făcut prima doză dintr-un ser anti-COVID sau pe cel care nu are nevoie de rapel.

La această oră sunt peste 5.900.000 de români care au făcut schema completă, iar interesul pentru vaccinare a crescut în ultimele zile.

Peste 30.000 de persoane au fost la maratonul de vaccinare organizat în acest sfârşit de săptămână în Capitală, unde şase centre de imunizare au fost deschise non-stop.

Astfel de evenimente vor fi organizate şi în perioada următoare, cu scopul atingerii pragului de 70 la sută din populaţie vaccinată până la sfârşitul anului – a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Vom organiza la fiecare sfârșit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul București, identificând un centru de vaccinare care să aibă program extins. Tocmai de aceea, până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vaccinare.

Lansez pe această cale invitația tuturor universităților de medicină și farmacie din țară, de asemenea, tuturor direcțiilor de sănătate publică, ca în marile orașe să organizăm astfel de evenimente de vaccinare.

În ultimele săptămâni am deschis progresiv noi centre de vaccinare, noi cabinete de vaccinare şi sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la peste 150.000, chiar 200.000 de doze administrate în fiecare zi” a anunțat Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID.

 

 

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică