Categories: Stil de viaţă

Rugăciune rară, specială către Domnul Iisus Hristos. Are puteri, rostește-o zilnic: „Cu toţii suntem zidirea Ta: îndură-Te„

Rugăciune rară, specială către Domnul Iisus Hristos. Rugăciunea este ca o gură de aer proaspăt pentru creștinii ortodocși, de aceea există rugăciuni speciale ce trebuie rostite zilnic. Toți trebuie să rostim rugăciunea scrisă mai jos. Rugăciunea se spune pentru fericirea şi bunăstarea ta și a copiilor tăi!

Rugăciune rară, specială către Domnul Iisus Hristos

Rugăciune rară, specială către Domnul Iisus Hristos, una dintre cele mai puternice rugăciuni despre care se spune că face miracole, trebuie rostită zilnic. Dacă noi avem neapărată nevoie de ceva anume, trebuie să ne rugăm de două-trei ori şi pentru împlinirea rugăminţii să-I mulţumim lui Dumnezeu.

Cu toţii suntem zidirea Ta: îndură-Te de copiii mei

„Doamne Iisuse Hristoase! Fie mila Ta asupra copiilor mei (numele), păzeşte-i pe ei sub acoperământul Tău, ocroteşte-i de toată pofta vicleană, depărtează de la ei pe tot vrăjmaşul şi potrivnicul, deschide-le urechile şi ochii inimii, dăruieşte umilinţă şi smerenie inimilor lor. Doamne!

Cu toţii suntem zidirea Ta: îndură-Te de copiii mei (numele)

Mântuieşte-i, Doamne, şi miluieşte-i pe copiii mei (numele) şi luminează-le mintea cu lumina înţelegerii Evangheliei Tale, povăţuieşte-i în calea poruncilor Tale şi învaţă-i, Mântuitorule, să facă voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul nostru și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.

Cum se scriu acatistele? Ce înseamnă ele și cum se scriu pas cu pas.

Acatistele conțin mai multe cântări de laudă și de rugăciune către Mântuitor, Sfânta Fecioara și alți Sfinți. Cel mai cunoscut acatist este Acatistul Maicii Domnului sau al Bunei-Vestiri. El este compus din 25 de cântări de laudă către Sfânta Fecioara.

Acesta se citește mai ales la Utrenia din Sâmbătă a cincea a Postului Mare, adică denia de Vineri seară, și a fost alcătuit de Patriarhul Serghie al Constantinopolului.
Acatistele se pot da și pentru un număr mai mare de zile: 7 zile, 10 zile, 30 de zile, 40 de zile, tre luni, șase luni sau un an. În ele se trec numai celor vii sau celor morți, însă de multe ori la aceste slujbe se fac mijlociri numai pentru cei în viață, nu și pentru morți.

Este extrem de important ordinea în care treceți numele persoanelor pentru care vreți ca preotul să se roage

În prima fază se enumeră preotul de botez, cel de cununie dacă e cazul, nașii de botez, cei de
cununie, părinții, frații, apoi celelalte rude (socrii, cumnații, tu, soțul și copii, finii, bunicii, unchii, mătușile, verișorii) și nu în ultim rând prietenii.

Există acatiste pentru iertarea păcatelor, pentru vindecarea bolilor, în special a cancerului, pentru căsătorie, pentru cei ce nu pot avea copii, pentru cei păgubiți, pentru cei care vor să renunțe la alcool și tutun, împotriva farmecelor etc, potrivit Capital.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

5 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

35 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică