Categories: Stil de viaţă

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir care alungă necazurile şi te ferește de boli şi primejdii

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir se rostește ori de câte ori ne aflăm în momente de cumpănă şi atât mai mult în ziua prăznuirii lui. Sărbătoarea este cel mai important eveniment religios al toamnei din calendarul creștin ortodox.

Fie că este vorba despre necazuri sufletești sau trupești, Sfântul Dumitru ne vine în ajutor dacă ne rugăm cu credință. Rostește această rugăciune mai ales pe 26 octombrie, ziua sărbătoririi acestui mare sfânt al creștinătății.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit în timpul împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305) şi a fost fiul prefectului din Tesalonic, potrivit crestinortodox.ro. După moartea tatălui său, a fost numit guvernator al Tesalonicului. Dimitrie nu a ascuns faptul că este creștin, motiv pentru care a fost aruncat în temniţă.

Moaștele Sfântului Dimitrie se află în Tesalonic, în biserica de pe locul martiriului său. Pentru că din moaștele sale a curs și curge mir, Sfantul Dimitrie a primit și numele de Izvoratorul de Mir, care este dăruit creștinilor pentru diverse boli spre vindecare.

Sfântul Dimitrie este unul dintre cei mai mari făcători de minuni. I s-a dat denumirea de „dătătoare de sănătate” pentru că vindecă cele mai grave boli.

 

Sursă FOTO: WOWBIZ

Rugăciunea care te fereşte de necazuri, boli şi primejdii

„Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin!”

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: