Sănătatea dentară precară poate face creierul să se micșoreze

Sănătatea dentară precară poate face creierul să se micșoreze. Credeai că dacă nu te speli pe dinți, are ca urmare doar aparția unei carii? Gândește-te de două ori înainte de a sări peste sănătatea orală.

Igiena orală deficitară poate crește șansele de a face boli ale gingiilor, carii dentare și o serie de alte probleme de sănătate, inclusiv diabet, cancer și boli de inimă.

Sănătatea dentară joacă un rol important în gestionarea sănătății generale. Dinții sănătoși nu doar că descompun alimentele, ci și te împiedică să ai stări severe de sănătate.

Sănătatea dentară precară este legată de o scădere a volumului creierului

Recent, un nou studiu al cercetătorilor japonezi a descoperit o legătură între sănătatea dentară precară și reducerea volumului creierului, indicând faptul că menținerea sănătății orale excelente este crucială pentru menținerea sănătății bune a creierului.

Bolile gingiilor și pierderea dinților au fost legate de contracția creierului în hipocamp, care este implicat în memorie și boala Alzheimer, potrivit cercetărilor de la Universitatea Tohoku din Sendai, Japonia.

Acest lucru implică faptul că pierderea dinților sau boala gingiilor poate duce la boala Alzheimer? Studiul demonstrează pur și simplu o legătură, nu o confirmare.

Ei au descoperit o legătură între pierderea dinților și boala gingiilor, precum și modificări ale hipocampului stâng al creierului atunci când au comparat rezultatele testului de la începutul studiului și cele de la patru ani mai târziu.

Atât persoanele cu afecțiuni ușoare ale gingiilor, care aveau mai puțini dinți, cât și cele cu boli severe ale gingiilor, care aveau mai mulți dinți, au prezentat o rată mai mare de contracție a creierului în hipocampul stâng.

Menținerea sănătății orale excelente este esențială pentru menținerea sănătății bune a creierului.

Mai mult, după ce se descoperă că sănătatea precară a dinților poate duce la o reducere a volumului creierului.

Semnificația constatărilor

„Aceste rezultate evidențiază importanța păstrării sănătății dinților și nu doar a păstrării dinților”, a spus Yamaguchi. „Descoperirile sugerează că reținerea dinților cu o boală severă a gingiilor este asociată cu atrofia creierului.

Controlul progresiei bolii gingivale prin vizite regulate la stomatologie este esențial, iar dinții cu afecțiuni grave ale gingiilor ar putea fi necesar să fie extrași și înlocuiți cu dispozitive protetice adecvate.”

Yamaguchi a spus că sunt necesare studii viitoare cu grupuri mai mari de oameni. O altă limitare a studiului este că a fost efectuat într-o regiune a Japoniei, astfel încât rezultatele ar putea să nu fie generalizabile în alte locații.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

o oră ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

2 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

2 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

3 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

3 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

4 ore ago

Citeste si: