Din cuprinsul articolului
Jenaed Brodell, un dietetician sportiv de top, a declarat că unele alimente, cum ar fi fructele proaspete, ar fi mai bine să fie aruncate la coșul de gunoi dacă au trecut de data limită de consum, deoarece ar putea să vă facă să vă simțiți foarte rău.
Un dietetician de top a avertizat că unele alimente ne vor face să ne simțim foarte rău dacă le consumăm după data limită de consum – și că ar trebui să le aruncăm la gunoi.
Jenaed Brodell, specializat în nutriție sportivă și controlul greutății, a enumerat alimentele care pot provoca dureri de stomac, diaree și vărsături, dacă sunt consumate după data limită de consum, scrie Mirror.
Acestea, ca și altele, pot duce chiar la apariția unor bacterii mai grave, cum ar fi listeria, brucella, salmonella și E. coli, care pot fi mortale.
Dar dieteticianul a subliniat că multe alte alimente sunt bune de savurat puțin după data recomandată de pe eticheta lor.
Fructele proaspete, însă, sunt unul dintre cele șapte alimente care trebuie evitate să fie consumate după data limită de consum.
Expertul, care este fondator al Nutritiona and Co, a declarat că produsele lactate, precum laptele și iaurtul, pot găzdui bacterii precum listeria monocytogenes.
Aceasta poate provoca boli grave, în special la femeile însărcinate, la persoanele în vârstă și la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, a declarat Jenaed pentru The Sun.
De asemenea, brânza – în special varietățile moi precum Brie – poate deveni nesigură destul de repede.
„Acestea ar trebui aruncate dacă au depășit data limită de consum”, a spus Jenaed.
Brânza poate provoca boli grave, în special la persoanele vulnerabile.
Păsările de curte, atât cele crude, cât și cele gătite, sunt „foarte sensibile” la dezvoltarea bacteriilor „dăunătoare”, în special salmonella, E. coli și Campylobacter.
Și alte tipuri de carne perisabilă pot fi riscante, a spus Janaed.
Aceasta a adăugat că mâncarea acestor alimente după data limită de consum poate crește riscul de intoxicații alimentare, așa că este mai bine să fie puse la coșul de gunoi.
Ouăle, care au depășit data limită de consum, ar trebui aruncate, a continuat Janaed.
Ea a spus: „Pe măsură ce ouăle îmbătrânesc, bariera de protecție numită cuticulă se diminuează, făcându-le mai sensibile la pătrunderea bacteriilor, inclusiv a salmonellei.
„Pentru a fi în siguranță, cel mai bine este să le consumați înainte de data limită de consum”.
Mezelurile și mezelurile preambalate pot cauza îmbolnăviri odată ce depășesc data limită de consum recomandată.
Prin urmare, cel mai bine este să vă feriți de ele în această etapă, deoarece sunt predispuse la contaminare bacteriană.
Acest lucru poate duce la boli și bacterii neplăcute de origine alimentară, cum ar fi listeria.
Deși Jenaed înțelege că poate părea surprinzător, ea subliniază că fructele proaspete pot fi dăunătoare dacă sunt consumate după data de expirare.
Același lucru se poate spune și despre salatele și legumele preambalate, pe care expertul sugerează să le evitați odată ce au atins termenul de valabilitate.
„Aceste alimente au un risc mai mare de contaminare bacteriană și pot favoriza dezvoltarea unor agenți patogeni precum salmonella sau listeria”, a spus Janaed.
Și, în cele din urmă, este „crucial” să respectați cu strictețe datele limită de consum de pe alimentele și formulele pentru copii.
Aceste produse sunt concepute special pentru sugari, care sunt mai susceptibili la dezvoltarea bacteriilor.
Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…
Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…
Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…
Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…
Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…
Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4. Această…