Șapte semne de avertizare ale cancerului pancreatic, „ucigașul tăcut”

Unul dintre cele mai mari instrumente pe care le avem împotriva cancerului este diagnosticarea precoce. Prin urmare, este important să știi să identifici semnele cele mai primitive, înainte de a fi prea târziu.

Cancerul pancreatic este cunoscut drept „ucigașul tăcut” deoarece este dificil de diagnosticat precoce, nefiind semne sau simptome în stadiile incipiente.

Cele mai frecvente simptome sunt durerile de stomac și de spate, pierderea inexplicabilă în greutate și indigestia.

Este mai frecventă la persoanele în vârstă, aproape jumătate din cazurile noi diagnosticate la persoanele cu vârsta de 75 de ani și peste, dar asta nu înseamnă că tinerii nu o pot dezvolta.

Ca și în cazul tuturor tipurilor de cancer, există anumite lucruri care vă pot crește riscul de a dezvolta boala. Tutunul crește riscul de cancer pancreatic. Potrivit studiilor, aproape 1 din 3 cancere pancreatice (aproximativ 30%) pot fi legate de fumat.

Consumul excesiv de alcool este, de asemenea, un factor de risc, la fel ca supraponderalitatea și diabetul. Cancerul pancreatic poate fi uneori ereditar.

După cum scrie The Sun într-un articol, există șapte semne care ar trebui să ne alerteze.

Șapte semne de avertizare ale cancerului pancreatic, „ucigașul tăcut”

Dacă te doare spatele sau stomacul și nu simți o ușurare, poate fi din cauza unei tumori. În funcție de locație, poate apăsa nervii sau organele din apropierea pancreasului.

A te simți foarte umflat ar putea fi, de asemenea, un semn de cancer, deoarece pot fi declanșate probleme digestive. Acest lucru ar provoca gaze și balonare și, în unele cazuri, o acumulare de lichid în abdomen.

Pierderea în greutate fără un motiv aparent este, de asemenea, un semn că sistemul digestiv a fost afectat de cancer. Poate însemna că organismul arde mai multe calorii decât în ​​mod normal și descompune mușchii din cauza digestiei incomplete.

Dacă observi că ochii sau pielea ta sunt galbene, poate fi un semn de cancer pancreatic. Se numește icter și este cauzat de acumularea de bilirubină – bilă.

Acest lucru se întâmplă atunci când o tumoare blochează trecerea bilei de la vezica biliară la intestinul subțire. Cineva cu icter poate avea, de asemenea, mâncărimi ale pielii, urină închisă la culoare și scaune apoase.

În ceea ce privește problema scaunului, dacă scaunele s-au schimbat foarte mult ar putea fi un semn de avertizare. Pacienții cu cancer pancreatic au adesea probleme cu mersul la baie, suferă de diaree sau constipație.

Și, în cele din urmă, dacă ați fost recent diagnosticat cu diabet zaharat. Cercetările au arătat că debutul diabetului de tip 2 la persoanele cu vârsta peste 50 de ani ar putea fi un semn precoce al cancerului pancreatic.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

25 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică