Categories: Ştiri sănătate

Șase alimente pe care le mănânci greșit

Chiar dacă mănânci alimente sănătoase, greșelile de gătire pot duce la pierderea beneficiilor pe care le aduc.

Cartofii
Crezi că te bucuri de toate benficiile cartofilor, atunci când îți faci piure sau cartofi copți din cartofi albi? Mai gândește-te! Un studiu a demonstrat cele mai importante beneficii, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de cancer le au cartofii roșii. Potrivit unui studiu din 2014, cartofii roșii i-au depășit pe cei albi în ceea ce privește cantitatea de polifenoli și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Morcovii
Ai obiceiul să toci morcovii înainte să-i pui în supă? Un studiu a deonstrat că tăierea mocrovilor duce la pierderea unei cantități mai mari de nutrienți. Cel mai bine e să speli și să cureți cartofii și să-i adaugi în supă întregi.

Usturoiul
Se recomdă să fie zdrobit si consumat dupa cinci-zece minute, intrucat, spre deosebire de alte plante sau legume, prin oxidare se activeaza principiile active.

Merele și perele
Este bine să le coci înainte de consumare. Potrivit unui studiu, coacerea ajută la descompunerea clorofilei care în schimb produce mai mulți antioxidanți activi.

Brocoli

Beneficiile anti-inflamatoare şi anti-cancer ale broccoli au fost studiate în numeroase laboratoare ale lumii. Însă, avantajele pe care acest aliment le are pentru sănătate sunt distruse dacă este gătit în exces, pentru că se pierd enzimele care îi conferă toate calitățile, potrivit unui studiu făcut la Universitatea din Illinois. Cea mai bună soluţie pentru a păstra calităţile unui aliment precum broccoli, care luptă împotriva cancerului, este gătirea lui la abur timp de 2-4 minute. Această combinaţie dublează proprietăţile anticancer ale acestor crucifere, susţin cercetători americani.

 

Recent Posts

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

18 minute ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

47 de minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

o oră ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

2 ore ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Citeste si: