Categories: Ştiri sănătate

Scandalul monopolizării serviciilor de urgență de către DSU ia amploare. Rafila intră tare la Arafat: Nu m-a consultat în nici un fel, nici pe mine…

După ce tot mai mulți medici au criticat modificările propuse de şeful DSU, Raed Arafat, în ce priveşte reglementarea medicinei de urgență, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face noi precizări în acest nou scandal.

”Nu m-a consultat în nici un fel, nici pe mine, nici pe colegii mei. Nu vom aviza proiectul Departamentului pentru Situații de Urgență decât dacă se ține cont de observațiile noastre”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, despre Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că anumite prevederi din proiectul de HG propus de Raed Arafat în transparență decizională privind strategia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) sunt inacceptabile.

”Dânșii spun că unitățile de primiri urgențe și serviciile de ambulanță care sunt parte a spitalelor, integrate în sistem și finanțate integral de Ministerul Sănătății, ar trebui preluate integral de către un departament din alt minister”, a declarat Rafila la Antena 3.

”În situațiile de urgență și de dezastre lucrăm împreună, însă excluderea Ministerului Sănătății în ceea ce privește activitatea din Unitățile de Primiri Urgențe, de la Ambulanță și respectiv excluderea Ministerului Sănătății și a ministerului Educației Naționale din aspectele de medicină din pregătirea profesională a medicilor este inacceptabilă”, a subliniat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Dl. Raed Arafat nu m-a consultat în nici un fel, nici pe mine și pe colegii mei”

Întrebat dacă a discutat această diferență de opinii cu Raed Arafat, ministrul Sănătății a declarat că acesta nu l-a contactat nici pe el, nici pe colegii din minister, aceștia aflând despre proiect din modului de transparență decizională de la Ministerul de Interne.

”Dl. Raed Arafat nu m-a consultat în nici un fel, nici pe mine și pe colegii mei. Noi am văzut în transparență decizională acest proiect și asta vă spuneam, apreciez poziția domnului ministru Predoiu pentru găsirea unei soluții”, arată Alexandru Rafila.

Ministrul a mai declarat că ”este important să găsim o cale de comunicare și de lucru colegial” cu privire la subiectul momentului în sănătate.

O nouă tentativă de segregare a medicilor?

Atât medicii ATI, cât și rectorii universităților de Medicină din România au reacționat dur la tentativa de preluare a serviciilor de urgență de către Raed Arafat, dar și la preluarea responsabilității de pregătire a medicilor de urgență.

Aceștia au transmis poziții de protest împotriva proiectului girat de Raed Arafat, spunând că este vorba despre o nouă tentativă de segregare a medicilor, pe care o consideră inacceptabilă.

Recent Posts

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

18 minute ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

48 de minute ago

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

o oră ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

2 ore ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

2 ore ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra