Categories: Stil de viaţă

Cum poți scăpa de celulită pentru totdeauna

De multe ori, nu găsim răspuns la această întrebare. Sau doar pare fără răspuns.

Wikipedia ne spune că celulita este o maladie a ţesutului adipos. Sub influenţa diferiților factori alimentari sau hormonali, celulele grase sau adipocitele pot acumula grasimi care provin dintr-o alimentație necorespunzătoare. Adevărate rezerve de grasime, adipocitele pot crește depășind de circa 60 ori volumul lor normal, comprimând astfel vasele sangvine, rezultând un drenaj încetinit și o oxigenare precară a epidermei.

Celulita se formează cu predilecție la nivelul coapselor, feselor și abdomenului, mai ales la femei și mult mai rar la bărbați, datorită numărului mai mare de adipocite prezente la sexul feminin.

Potrivit sportaholic.ro, hormonii joacă un rol foarte important în dezvoltarea celulitei. Mulți specialiști consideră că estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina influențează apariția celulitei.

Factorii genetici pot crea o predispoziție pentru apariția celulitei (distribuția grăsimii de sub piele, insuficiența circulatorie), însă nu trebuie să învinovățim mereu genele.

O dietă bogată în grăsimi, carbohidrați, sare și prea puține fibre și proteine invită practic la pielea cu aspect de portocală.

Mai mult, celulita apare frecvent la cei care fumează, care nu fac exerciții fizice și cei care nu se mișcă mult timp și stau în aceeași poziție pentru mult timp.

Hainele prea strâmte împiedică realizarea în bune condiții a circulației și ajută astfel la formarea celulitei.

Terapii împotriva celulitei apar în fiecare zi. Fiecare promite minuni, dar niciuna nu este susținută și medical. Cremele minune, masajele, terapiile cu ultrasunete, vacuum, diverse stimulări dau rezultate cel mult pe moment și pentru o scurtă durată. Lucrurile reale care combat celulita pe termen lung rămân eternele și consacratele dieta sănătoasă și sportul.

Cea mai bună soluție pentru dispariția sau atenuarea celulitei este mișcarea fizică regulată, ridicarea greutăților (progresiv, din ce în ce mai mult), dieta echilibrată și sănătoasă.

Pentru amplificarea rezultatelor, sunt foarte indicate dușurile în care se alternează apa caldă cu cea rece și masajul ferm cu o perie aspră pe zonele afectate.

Cum prevenim apariția celulitei? Cu alimentație sănătoasă (bazată pe fructe, legume, fibre, nuci și proteine de calitate).

Ai grijă să ai zilnic un aport suficient de vitamine: B, C, E, grăsimi esențiale, calciu, iod, potasiu.

Să faci sport de minim 3 ori pe săptămână, nu ezita să folosești greutăți mai mari de 2 kg

Încearcă să reduci pe cât posibil nivelul de stres. Nu purta haine foarte strâmte, bea multă apă și ceai verde, renunță la zahăr, dulciuri și produse de patiserie.

Evită alcoolul și cafeaua, renunță la fumat și să faci zilnic exerciții împotriva celulitei. Cam acestea sunt regulile de aur.

Exercițiile cardiovasculare vă vor activa circulația și metabolismul. Ideal faceți fandări simple, fandări în săritură, fandări cu greutăți în brațe sau deasupra capului, genuflexiuni, genuflexiuni cu greutăți pe umeri și exerciții pe intervale.

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

15 minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

45 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: