Categories: Ştiri sănătate

Se lucrează deja la un nou vaccin pentru varianta Omicron? „Nu va dura mai mult de zece zile să fie gata și ar putea fi autorizat în regim de urgență”

Un nou vaccin pentru varianta Omicron? „Nu va dura mai mult de zece zile pentru a face un vaccin împotriva noii variante SARS-CoV-2, Omicron” a declarat, luni, Alexander Gintsburg, directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, dezvoltatorul vaccinului împotriva Covid-19, Sputnik V.

„Lucrările experimentale privind un nou vaccin împotriva tulpinii Omicron nu vor dura mai mult de zece zile. În rest, va fi vorba doar despre documentația de reglementare, adică procedurile de înregistrare și dovada siguranței vaccinului”, a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune Rossiya-24.

Un nou vaccin ar putea fi autorizat în regim de urgență

Potrivit lui Gintsburg, procesul de înregistrare al noului vaccin la Ministerul Sănătății din Rusia poate dura până la o lună și jumătate. „Acest proces durează de obicei între două și două luni și jumătate. Dar într-o situație de urgență ca cea de astăzi, Ministerul Sănătății va accelera procedurile de reglementare și cred că vor fi suficiente aproximativ 45-50 de zile”, a spus el, informează Tass.com.

Pe 26 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat B.1.1.529 drept o „variantă îngrijorătoare” și i-a atribuit litera greacă Omicron. De asemenea, a mai spus că noua variantă are „un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”.

Potrivit experților, mai multe mutații ale proteinei S ale virusului sunt potențial capabile să împiedice neutralizarea agentului patogen de către anticorpi și, prin urmare, să diminueze eficacitatea vaccinurilor actuale. Noua variantă poate fi, de asemenea, mai transmisabilă decât alte variante. Ca măsură preventivă, mai multe țări au suspendat serviciile aeriene cu Africa de Sud și alte țări din sudul Africii.

Pfizer și Moderna ar putea dezvolta, de asemenea, un nou ser

Grupul german BioNTech SE, care a dezvoltat împreună cu partenerul american Pfizer vaccinul anti-COVID Pfizer/BioNTech, a anunțat luni că a început deja să lucreze la un nou vaccin, adaptat variantei Omicron, deși încă nu este clar dacă va trebui să refacă actualul ser anti-COVID, informează Reuters.

Anterior, BioNTech declarase, vineri, că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin adaptat pentru Omicron. De celalaltă parte, compania Moderna a anunțat vineri că plănuiește să dezvolte o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron.

Recent Posts

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

26 de minute ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

56 de minute ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

10 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

12 ore ago

Citeste si: