Secretul trupului perfect, dezvăluit de un culturist

Secretul trupului perfect, dezvăluit de un culturist. Îți dorești un corp perfect, vrei să știi ce trebuie să mănânci și câte ore să te antrenezi? Iată cum:

Când vine vorba de slăbit, în primul rând, trebuie să ne dorim să slăbim sănătos. Slăbitul rapid poate avea și efecte nedorite. Ce trebuie să mâncăm, câte ore ar trebui să petrecem la sală, ce tipuri de exerciții ar trebui să facem și cum ne menținem motivați?

Despre toate acestea ne-a vorbit Alex Voicu, antrenor de fitness și multiplu medaliat la Campionatul Național de Culturism și Fitness.

„Slăbit rapid…? Depinde de ce putem înțelege prin rapid de la persoană la persoană. Fiecare metabolism difera, dar si asteptarile fiecăruia.

Totuși, o pierdere rapida a kilogramelor este un slabit forțat prin care se înțelege ca nu este si sănătos! Efectul yoyo va aparea mereu la un slăbit rapid”, a explicat Alex Voicu pentru Doctorul Zilei.

Cât timp ar trebui să petrecem  la sală

Potrivit antrenorului de fitness, timpul ideal petrecut la sala este stabilit în primul rând de „targhetul personal, de timpul personal al fiecăruia.
Dar un minimum de 3 zile pe săptămână ar fi ideal pentru o rutina permanenta, stil de viață sănătos”.
„Dacă vorbim de un moment ideal…, firește că acesta este momentul când poate fiecare, în funcție de programul zilnic. De exemplu, dimineață este potrivit un antrenament de revigorare, dar mai ușor.
Așadar, dimineața nu trebuie un antrenament foarte intens și aș recomanda mai mult cardio. După-amiază, la 17:00 să zicem, va fi un antrenament de forță.
De ce? Ei bine, la acea oră avem deja două mese – mic dejun și prânz, de unde rezultă mai mulți carbohidrați”, ne-a mai spus sportivul, multiplu medaliat la Campionatul de Culturism și Fitness.

De ce este recomandat antrenament cardio pe stomacul gol

De asemenea, a mai spus Alex Voicu, dimineața este eficient cardio pe stomacul gol dacă vrem să slăbim. De ce? Pentru că se vor arde din depozite și este bine să nu mâncăm nimic.
Astfel, antrenamentul va fi mai eficient și ne va ajuta să ne atingem obiectivul, respectiv de a slăbi.
Ce mâncăm înainte de a merge la sală? Potrivit sportivului, înainte de a merge la antrenament, este bine să consumăm carbohidrați complecși. Care este explicația?
„Înainte de antrenament, recomand carbohidrații complecși  – orez, paste, ovăz, anumite legume – deoarece reprezintă combustibil pentru organism și ne furnizează energia necesară funcționării optime a corpului”, ne-am mai spus Alex Voicu.

Dieta ideală…

„Dieta ideală este un stil de viață sănătos. Deoarece majoritatea vor sa tina o dieta un anumit interval de timp pana slăbește câteva kilograme dupa care se întoarce la obiceiurile vechi.
Cât privește numărul ideal de calorii…  Nu trebuie sa ne uitam la numărul de calorii in dieta noastră, ci la numarul macronutrientilor necesari corpului nostru: proteine, grasimi, carbohidrati.
Trebuie să oferim organismului câte puțin din fiecare pentru a funcționa cum trebuie și pentru a nu ne pune sănătatea în pericol”, a mai menționat antrenorul de fitness.

Motivația?

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică