Categories: Ştiri sănătate

Selena Gomez, diagnosticată! De ce suferă celebra vedetă?

Selena Gomez se numără printre persoanele care au fost diagnosticată cu tulburare bipolară. Ce este această afecțiune? Persoanele își schimbă dispoziția. Trec de la o stare de hiperenergie la letargia specifica depresiei.

Tulburare bipolară este o problema serioasa. Este afectată sănatate mintala si nu trebuie tratată drept o trăsătura negativă de caracter. În majoritatea cazurilor de bipolaritate, persoanele din jurul pacientului sunt cele care observa schimbarile bruște de dispoziție si pot semnala o problemă.

Selena Gomez, diagnosticată! De ce suferă celebra vedetă?

La 30 de ani, Selena Gomez a fost diagnosticată cu tulburare bipolară. Ea lasă impresia unei tinere de succes căreia nu îi lipsește nimic, însă, în spatele măștii celebrității, se ascund traume și tragedii nebănuite.

într-un documentar lansat, recent, „Selena Gomez: My Mind&Me”/ „Selena Gomez: Eu și gândurile mele”, celebra actriță a oferit detalii despre toate problemele ei de sănătate.

Selena: Am fost la patru centre de tratament

„Voi fi foarte sinceră cu toată lumea în legătură cu asta: am fost la patru centre de tratament. Cred că atunci când aveam douăzeci de ani a început cu adevărat perioada întunecată. Am început să simt că nu dețin controlul asupra a ceea ce simțeam. Am crescut crezând că voi fi căsătorită la 25 de ani. M-a distrus că nu eram nici pe departe în situația visată”, a povestit Selena Gomez, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, potrivit Sante Magazin.

În ultima perioadă de timp, vedeta a devenit tot mai singuratică, așa că a căzut pradă unei depresii crunte, iar, în 2018, s-a întâmplat ceva îngrozitor.

Potrivit declarațiilor sale, Selena Gomez a început să audă voci, ceea ce i-a declanșat o criză psihotică. A devenit paranoică și a fost diagnosticată cu tulburare bipolară. Ea a povestit faptul că din cauza numărului mare de medicamente administrate, ar putea să nu mai fie capabilă să procreeze. Mai grav, ea a dezvăluit că i-a trecut prin minte să se sinucidă.

Selena a ajuns la dezintoxicare, unde a intrat în legătură cu un nou psihiatru, a cărui strategie a fost să îi reducă numărul mare de medicamente pe care aceasta ajunsese să și le administreze.

Gomez a mărturisit că „a fost nevoie de multă muncă grea până am ajuns să accept că sunt bipolară, și să învăț cum să mă descurc cu asta, pentru că nu poate să dispară”.

Problemele de sănătate nu s-aiu terminat aici. Artista, cea care a fost nominalizată la Premiile Latin Grammy, a fost supusă și unui transplant de rinichi, când a ajutat-o buna sa prietenă Francia Raisa. Mai grav, ea a fost diagnosticată și cu boala autoimună lupus. Lupusul îi cauzează atrofie musculară și dureri și tot din acest motiv a făcut și miozită.

Lupusul eritematos sistemic, o afecțiune autoimună cronică

Lupusul eritematos sistemic este o afecțiune autoimună cronică, inflamatorie care apare atunci când sistemul imunitar al organismului produce anticorpi îndreptați împotriva propriilor structuri (țesuturi și organe). Inflamația cauzată de lupus poate afecta articulațiile, pielea, rinichii, celulele sanguine, creierul, inima și plămânii.

Selena Marie Gomez s-a născut pe 22 iulie 1992, la Grand Prairie, Texas, SUA. Este o actriță și cântăreață americană nominalizată la Premiile Latin Grammy.

Gomez și-a făcut primul debut în Barney & Friends ca Gianna, în perioada 2002–2004. Ca urmare, Selena a avut roluri episodice în filme, cum ar fi Spy Kids 3-D: Game Over (2003) și Walker, Texas Ranger: Trial by Fire (2005). În 2006, Gomez a apărut ca invitat special într-un episod din serialul de la

Disney Channel, Zack și Cody, ce viață minunată, precum și Hannah Montana. După aceasta, Selena a jucat în propriul său serial de televiziune, Magicienii din Waverly Place, difuzat pe Disney Channel. Serialul a fost un succes critic și comercial, câștigând numeroase premii și nominalizări. Mai târziu a apărut în numeroase seriale și filme, inclusiv Jonas Brothers: Living the Dream (2008) și Disney Channel Games (2008).

În 2009, Gomez a apărut în filmele Programul de protecție a prințeselor cu Demi Lovato și Magicienii din Waverly Place: Filmul, înainte de lansarea primului său album de studio ca Selena Gomez & Scene, intitulat „Kiss & Tell”. Albumul a fost un succes comercial, ajungând în Top 10 Billboard 200.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

5 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

6 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

6 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

7 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

7 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar