Categories: Stil de viaţă

Selly: „Degeaba blamați organizatorii Untold sau pe Gheboasă. Părintele e cel care decide dacă e ok sau nu să își trimită copilul acolo”

Selly, considerat unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, și-a exprimat părerea pe contul său de YouTube imediat după ce Gheboasă a fost amendat de Jandarmerie după încheierea prestației la Untold 2023.

Selly și-a manifestat astfel reacția după ce trapperul Gabriel Gavril, cunoscut drept Gheboasă, a primit o amendă de 1.000 de lei din partea Jandarmeriei clujene în urma show-ului său desfășurat în cadrul Untold. Acesta este de părere că hotărârea Jandarmeriei de a-l amenda pe Gheboasă după concertul susținut este doar un simplu gest de publicitate.

„Jandarmeria Română l-a amendat doar pe Gheboasă. De ce? Pentru că sunt niște penibili pe care nu îi interesează să aplice legea echitabil, ci să dea bine pe Facebook. Asta nu e altceva decât un exercițiu PR penibil al Jandarmeriei Române, dar vom vorbi despre ei mai încolo.

Acum să ne întoarcem un pic la isteria care s-a creat pe Facebook după momentul lui Gheboasă de la Untold.

Cei care contestă prestația lui spun că sunt mesaje toxice, nocive pentru copii, că mesajele astea distrug mințile copiilor care nu sunt încă formate, nu au încă un filtru format. Că astfel de oameni distrug mințile tinere, care nu sunt încă formate.

Hai să o luăm cu începutul. Sunt mesajele din muzica trap toxice? Da. De fapt, nu aș spune chiar toxice, aș spune că sunt niște mesaje greșite, că promovează un stil de viață greșit.

E greșit să faci abuz de substanțe, să te crezi superior doar pentru că ai mai mulți bani. Sunt total de acord că în mare parte, în muzica trap sunt niște mesaje greșite. Dar este oare rolul unui artist hip-hop să îți educe copilul? Doamne ferește! Sub nicio formă”, a spus Selly.

„Degeaba blamați organizatorii Untold sau pe Gheboasă”

„Este responsabilitatea lui să transmită mesaje pozitive? Nu. Muzica nu trebuie să fie educativă. Muzica trebuie să te distreze, să te relaxeze, maxim să-ți transmită o emoție. Muzica nu este un instrument de educație, în niciun caz. La fel cum vlogurile mele nu sunt un instrument de educație, la fel cum televiziunea nu e un instrument de educație. Educația se face acasă și la școală, nu pe internet, nu la festivaluri.

La un festival de muzică, copiii cu vârstele între 14 și 18 ani nu pot intra. Pot intra doar dacă au acordul scris al părinților, așa că degeaba blamați organizatorii Untold sau pe Gheboasă. Părintele e cel care decide dacă e ok sau nu să își trimită copilul acolo. În calitate de părinte, e responsabilitatea ta să te interesezi unde îți merge copilul, ce artiști cântă, ce versuri au artiștii respectivi.

Dacă tu, ca părinte, crezi că al tău copil nu are capacitatea să înțeleagă că versurile din muzica trap nu trebuiesc luate ad literam, nu îți mai lăsa copilul acolo. E atât de simplu”, a mai transmis Selly.

Mesajul lui Selly pentru părinți

„Am un mesaj pentru toți părinții și vreau să îl ascultați foarte bine! Voi sunteți cei care trebuie să vă învățați copilul ce este bine și ce este rău.

Voi sunteți cei care îi setați compasul moral. Copilul vostru, din secunda în care îl lăsați în societate, din secunda în care trimiteți la școală, va fi expus la mesaje greșite. Va fi martor la lucruri oribile. La școala generală va fi expus la bullying și înjurături. În liceu va avea cu siguranță câțiva colegi care consumă droguri prin pauze.

Din momentul în care îi dați acces liber la internet va fi expus la multe lucruri, va putea asculta muzică cu referințe la droguri de care voi nici nu ați auzit, va vedea toți interlopii care fac live-uri pe tiktok, va vedea depravarea și excesul în toată splendoarea lor. Și aceste lucruri nu le poate opri nimeni, cu siguranță nu le poate opri statul prin cenzură.

Interzicerea lor le face doar mai tentante și mai populare, la fel cum Gheboasă este acum de 100 ori mai cunoscut decât înainte de scandal. Ține doar de voi să vă învățați copilul să discearnă între bine și rău, pentru că mai devreme sau mai târziu în viață, copilu va vedea și va avea acces la foarte multe lucruri rele.

Soluția nu este să vă izolați copilul de societate, să nu-l mai lăsați să meargă la un festival. La fel de bine, puteți să nu-l mai lăsați să meargă la școală, pentru că în orice liceu din România există grupuri de consumatori de droguri. Soluția este să îl pregătiți pentru viață, să îl învățați să se ferească de lucrurile astea. Cu cât vă veți izola mai mult copilul de realitate, cu atât mai mult, când va ieși în lume va fi tentat să încerce aceste lucruri interzise”, a atras atenția Selly.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

11 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

11 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

12 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

12 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

13 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

13 ore ago

Citeste si: