Categories: Expertul zilei

Medic: Semnul care arată un risc mai mare de infarct

Nu doar test de sânge care monitorizează nivelul colesterolului sau zahărului poate detecta un risc ridicat de boli cardiovasculare, inclusiv atac de cord. Medicii cardiologi spun că un semn ridicat de apariție a bolilor cardiovasculare poate fi văzut cu ochiul liber.

„Unul dintre semnele unui risc ridicat de apariție a bolilor cardiovasculare poate fi văzut cu ochiul liber – doar uitați-vă la urechi”, spune academicianul Academiei Ruse de Științe, medicul generalist Oksana Drapkina. Medicul explică că acesta se numește semnul lui Frank și este o cută diagonală pe lobul urechii.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Legătura dintre acest semn și bolile de inimă a fost observată încă din 1973 de către Sanders T. Frank, când a studiat starea pacienților săi cu angină pectorală și blocarea arterelor coronare – toți aceștia au dezvoltat rapid o astfel de pliu pe auriculă.

Marker al riscului de boli cardiovasculare și atac de cord

Conform observațiile medicului, semnul în sine a devenit un fel de marker al riscului de boli cardiovasculare și atac de cord. Un atac de cord se poate întâmpla oricând, indiferent de ora din zi și de anotimpul de afară. Cu toate acestea, conform Oksana Drapkina, atacurile de cord apar cel mai adesea iarna.

„Acest lucru se datorează constrângerii vaselor de sânge din cauza frigului și creșterii volumului de muncă al inimii din cauza necesității de a menține o temperatură corporală normală”, explică profesorul Drapkina.

Specialistul oferăcâteva sfaturi celor care au fost deja diagnosticați cu boli cardiace și vasculare: Îmbrăcați-vă lejer – purtarea hainelor subțiri vă menține mai cald decât o haină groasă

Purtați pălărie, eșarfă și mănuși – dacă aveți boală coronariană, purtați o mască sau înfășurați o eșarfă în jurul nasului și al gurii pentru a respira aer mai cald.

Nu beți alcool pentru a vă încălzi – vă poate face să vă simțiți cald, dar va crește stresul asupra sistemului cardiovascular.

Când lucrați afară, faceți pauze și mergeți mai des în casă. Măsurați-vă tensiunea arterială, nivelurile de glucoză și colesterol și mențineți-le la niveluri optime.

Sunați imediat o ambulanță dacă simțiți durere sau arsură în spatele sternului, transpirație rece lipicioasă, paloare, frică de moarte, amețeli și pierderea conștienței.

Potrivit expertului, un atac de cord are loc cel mai adesea de la 6 la 9 dimineața, deoarece în acel moment tensiunea arterială și vâscozitatea sângelui cresc.

 

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică