Semne de avertizare că ai unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer

Semne de avertizare că ai unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer.

Pancreasul, ascuns în spatele stomacului tău, este un organ discret care produce neobosit enzime esențiale și hormoni de care organismul tău are nevoie pentru digestie și pentru reglarea zahărului din sânge. Cancerul pancreatic este o boală în care celulele canceroase se formează în țesuturile organului, perturbând funcțiile sale necesare.

Cancerul pancreatic. Cum este diagnosticat și cum poate fi tratat

Acest tip de cancer poate fi descoperit în timpul unei analize de sânge de rutină. Dacă este descoperit devreme, cancerul pancreatic este tratabil. Dar marea majoritate a cazurilor  sunt diagnosticate când prea târziu, în mare parte, deoarece nu există un test fiabil de screening precoce.

Și când ceva nu merge bine, pancreasul tău are tendința de a șopti, nu de a striga. Acest lucru face ca identificarea problemelor să fie deosebit de dificilă, mai ales atunci când vine vorba de cancer pancreatic.

Există o varietate de forme eficiente de tratament:
  • chirurgie
  • radioterapie
  • chimioterapie
  • terapie țintită 
  • imunoterapie

Potrivit Societății Americane a Cancerului, „pentru toate etapele cancerului pancreatic combinate, rata de supraviețuire relativă de un an este de 20%, iar rata de cinci ani este de 7%”, relatează Pancreatic.org.

Semne de avertizare pe care ar trebui să le urmărim cu toții

Îngălbenirea pielii și a ochilor

Icterul este o îngălbenire a pielii și a ochilor care apare atunci când bilirubina, o componentă a bilei, se acumulează în sânge. Bilirubina este produsă de ficat ca un produs de descompunere a celulelor roșii din sânge vechi și este de obicei eliminată din corpul dumneavoastră atunci când vezica biliară eliberează bilă.
Iată cum este implicat pancreasul dumneavoastră: bila se deplasează din vezica biliară prin conducta biliară comună și trece prin pancreas. Dar dacă canalele biliare se blochează, din orice motiv, poate rezulta icter.
Icterul poate fi un semn al cancerului pancreatic dacă o tumoare crește în capul pancreasului, obstrucționând canalul biliar și fluxul de bilă. Rx: Acestea pot fi gălăgioase, dar calculii biliari sunt cea mai probabilă cauză de icter la adulți decât cancerul pancreatic. Reduceți riscul de calculi biliari urmând un plan de alimentație sănătoasă și făcând exerciții regulate.

Fecalele tale plutesc în apa din toaletă

Uleios? Gras? Gri? Plutitoare? Dacă scaunul tău îți joacă aceste trucuri, poate fi un semn al bolii pancreatice. Poate face ravagii asupra capacității dumneavoastră de a produce enzime digestive care descompun grăsimile în mod corespunzător. Rezultatul poate fi fecalele care plutesc.
Acest lucru se datorează grăsimilor alimentare care nu sunt defalcate de corpul dumneavoastră. Și în ceea ce privește fenomenul de scaun închis la culoare. Bilirubina îi conferă cacului culoarea maro, dar când canalele biliare sunt blocate, acea culoare merge la nuanțe monocromatice de gri sau argilă.
Un scaun care este un pic „special” din când în când, nu este nimic de speriat. Dar dacă majoritatea mișcărilor intestinale încep să aibă aceste caracteristici, sunați medicul și verificați-vă.

Suferiți deodată de diabet

Dacă mâncați o dietă sănătoasă, greutatea dvs. este sub control. Dar dacă veți fi diagnosticat cu diabet, ar putea justifica o privire mai atentă asupra pancreasului. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți peste 50 de ani și aveți un IMC (indicele de masă corporală) scăzut, fără antecedente familiale de diabet.
Pancreasul dvs. produce insulină, care reglează glicemia din corp. Când pancreasul este atacat de o tumoare sau de o boală, sistemele încep să eșueze și poate fi obișnuit ca oamenii să dezvolte brusc diabet de tip 2.
Același lucru este valabil dacă ați avut diabet bine controlat pentru o perioadă de timp și deodată aveți dificultăți în gestionarea bolii. Schimbările rapide ale stării de diabet fără o justificare clară pot fi asociate cu cancerul pancreatic.

Ați pierdut în mod neașteptat în greutate

Scăderea (prea) rapidă în greutate, s-ar putea datora unor probleme digestive asociate cu cancer pancreatic sau alte tulburări pancreatice. Pierderea în greutate poate fi cauzată de digestia incompletă, fie din cauza cancerului, fie ca urmare a cancerului în sine (cum ar fi atunci când o tumoare creează un blocaj de stomac). Pierderea neintenționată în greutate este un simptom comun al cancerului pancreatic.

Aveți dureri abdominale

Durerea în abdomen sau în spate este un semn de avertizare comun al cancerului pancreatic și al pancreatitei acute, dar durerea se manifestă diferit pentru fiecare. Durerea radiantă care se extinde spre mijlocul sau partea inferioară a spatelui, care durează săptămâni, ar putea fi un semn al cancerului pancreatic.
Potrivit eatthis.com, Societatea Americană a Cancerului împărtășește faptul că, dacă o tumoare care începe în mijlocul sau în coada pancreasului devine destul de mare, poate apăsa pe organele învecinate, provocând durere.
Uneori, cancerul pancreatic se poate răspândi la nervii care înconjoară pancreasul, ceea ce poate duce la dureri de spate. Cu toate acestea, dacă durerea apare brusc, se simte intensă și se află în cea mai mare parte în mijlocul abdomenului, este mai probabil să fie pancreatită acută.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică