Categories: Stil de viaţă

Semne de avertizare care anunță că o persoană se apropie de moarte

Semne de avertizare care anunță că o persoană se apropie de moarte. Recunoașterea semnelor care indică etapele finale ale vieții poate fi esențială.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Hospice & Palliative Medicine, aceste semne nu numai că vă ajută să vă pregătiți pentru ceea ce urmează, ci să îi informați pe cei dragi la ce să se aștepte pentru a reduce nivelul de anxietate, dar vă permit și să oferiți cel mai bun sprijin posibil, asigurând confortul și demnitatea persoanei care se apropie de sfârșitul vieții, potrivit healthdigest.com.

Semne finale de viață

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că aceste semne se pot manifesta diferit în funcție de diferiți factori, cum ar fi boala specifică cu care se luptă, medicamentele pe care le-ar putea lua și starea lor generală de sănătate.

Respirație neregulată

Schimbările în tiparele de respirație pot sugera că funcțiile corpului se închide treptat. Aceste modificări pot varia de la subtile la mai pronunțate și pot include mai multe modele distincte.

Potrivit unei recenzii publicate în Gerontology and Geriatric Medicine, RMM implică perioade de respirație superficială în care persoana pare să apuce de aer prin deschiderea gurii sau printr-o mișcare vizibilă a mușchilor maxilarului sau gâtului în timp ce încearcă să ia mai mult oxigen.

Modificări ale semnelor vitale

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit unei recenzii publicate în Gerontology and Geriatric Medicine, una dintre cele mai notabile schimbări pe măsură ce o persoană se apropie de sfârșitul vieții este scăderea semnelor vitale, și anume a tensiunii arteriale și a nivelului de oxigen.

Conform analizei, cercetările indică chiar că aceste schimbări pot apărea în ultimele 48 de ore de viață. De exemplu, un studiu asupra pacienților cu cancer în stadiu terminal, publicat în Journal of Pain and Symptom Management, a constatat o scădere mică, dar semnificativă a acestor semne vitale în ultimele două săptămâni de viață, cu o scădere bruscă în ultimele trei zile. Potrivit studiului, aceste modificări semnalează adesea instabilitate cardiovasculară și/sau respiratorie.

O scădere a tensiunii arteriale (hipotensiune arterială) poate duce la senzații de amețeli sau amețeli, iar extremitățile persoanei se pot simți mai reci la atingere. În schimb, o scădere a nivelului de oxigen (o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie) are loc atunci când oxigenul insuficient ajunge la țesuturile corpului, ceea ce duce la simptome precum confuzie, dispnee și decolorare albăstruie a buzelor și extremitățilo

Pierderea poftei de mâncare și sete

În ultimele zile ale vieții, este obișnuit ca dorința de a mânca și de a bea să scadă treptat, persoana refuzând mesele sau luând doar cantități mici. Conform unei recenzii publicate în Gerontology and Geriatric Medicine, această scădere a apetitului și a setei este o parte naturală a tranziției corpului către sfârșitul vieții, pe măsură ce sistemele corpului încep să se închidă, explicând că aceasta nu înseamnă că cei dragi mor de foame. înșiși. În schimb, este un semn că corpul lor trece printr-un proces de moarte activă.

Delir

Dovezile arată că delirul este o apariție frecventă la pacienții care se apropie de sfârșitul vieții, aproape toți pacienții se confruntă cu acesta în câteva ore sau zile înainte de a trece. Potrivit unui articol publicat în Age and Ageing, atunci când pacienții sunt internați în unități de îngrijiri paliative sau hospices, până la 40% au deja delir.

Durere crescută

În timp ce unii oameni pot trece liniștiți și fără durere, durerea crescută este un simptom comun că o persoană se apropie de moarte. În plus, potrivit unei recenzii publicate în Annual Review of Sociology, peste jumătate dintre pacienții în vârstă experimentează un anumit nivel de durere în ultima lună de viață. Această durere poate fi cauzată de o varietate de factori, adesea legați de bolile persoanei. De exemplu, revizuirea afirmă că bolile preexistente, cum ar fi artrita, afecțiunile musculo-scheletice, depresia și cancerul tind să conducă la rate de durere considerabil mai mari.

Modificări ale obiceiurilor vezicii urinare și intestinului

În ultimele zile ale vieții, este obișnuit ca oamenii să experimenteze modificări ale funcției vezicii urinare și intestinului, cum ar fi incontinența urinară și fecală sau constipația . Acest lucru poate fi influențat de diverși factori, inclusiv de condițiile de sănătate subiacente și de procesele naturale ale corpului pe măsură ce acesta începe să se închidă

 

Recent Posts

Zodii care se îmbogățesc vara aceasta. Voropchievici: Vor avea o vară plină de noroc şi prosperitate

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile cărora le…

2 ore ago

Doctor: Deficitul acestei vitamine duce la demență și tulburări psihice

Unele mecanisme nu pot funcționa corect atunci când lipsesc chiar și elemente foarte mici. Acesta…

2 ore ago

Cine a fost copilul Iisus? O nouă descoperire ne aduce mai aproape de adevăr

Relatările canonice, cele care fac parte din Biblie, descriu viața lui Iisus de la botezul…

3 ore ago

Tinitus. Planta care te scapă de țiuitul din urechi. Lidia Fecioru: „Cea mai bună, rapidă şi ieftină metodă”

Tinitusul este sunetul de țiuit în urechi. Acesta poate fi descris și ca un zgomot,…

3 ore ago

Primul simptom al vederii înainte de apariția bolii Alzheimer

Creierul este unul dintre organele cele mai afectate atunci când un pacient intră în etapa…

4 ore ago

Cum arată Kate Middleton în prezent. Este prima apariție publică după ce a anunțat că suferă de CANCER

Kate Middleton reapare după șase luni de absență, în timpul celebrării Trooping the Colour, pentru…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Infecția cu HPV