Categories: Ştiri sănătate

Sentimentele pe care o femeie le-a descris după ce a născut: O iubesc mai mult decât orice pe lume, dar regret…

Sentimentele triste pe care o mamă le-a descris după ce a născut. Potrivit unui sondaj realizat de Orlando Health, 40% dintre femei se simt deprimate, anxioase și obosite după nașterea copilului lor, în timp ce una din 5 se va confrunta cu o problemă de sănătate mintală.

Pentru a face față acestor sentimente neplăcute, este nevoie de sprijin și înțelegere din mediul familiar, precum și ajutor profesional.

O proaspăt mămică a trecut printr-un astfel de episod neplăcut și a reușit să surprindă sentimentele multor părinți, detaliând epuizarea ei tot mai mare după ce a dat viață unui copil.

„O iubesc mai mult decât orice pe lume. Sunt mereu îngrijorat că i se va întâmpla ceva rău. Este un copil minunat, inteligent, fericit, dulce și destul de independent. Dar nu pot scăpa de sentimentul că regret că am avut-o”, a scris femeia în postarea ei, potrivit The Sun.

Mama, al cărei copil are acum 10 luni, își amintește de perioada frumoasă pe care a trăit-o înainte de a deveni părinte.

„Vreau doar să mă întorc la vechea mea viață. Am avut o viață liniștită, neexcitantă și asta îmi place. Sunt o persoană foarte introvertită, închisă și mereu am fost fericită când eram singură. Lucram de acasă, mă uitam la Netflix seara, mă bucuram de natură, mâncam din când în când. Uneori chiar am luat vacanțe ”, continuă postarea ei.

Fără să mănânce cuvinte, femeia recunoaște că uneori și-a dorit ca fiica ei să nu se fi născut niciodată pentru că vechiul ei mod de viață „a dispărut acum”.

„Nu-mi place să fiu mamă. Cred că este în principal simțul constant al responsabilității, că trebuie să distrezi în mod constant un bebeluș, că nu poți niciodată să stai și să te relaxezi și să nu faci nimic toată ziua, că trebuie să fii mereu cu atenție”, s-a plâns ea .

 

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Știu că a avea un copil mai mare va aduce propriile provocări, dar mă întreb dacă mă voi bucura mai mult când voi putea să raționez puțin cu ea și ea se poate distra mai mult singură? Sau voi regreta mereu pierderea vechii mele vieți?”, este întrebarea pe care a adresat-o pe un fforum.

Din fericire pentru mama obosită, mulți de pe forum au spus că lucrurile vor deveni mai ușoare pe măsură ce copilul ei crește.

„Devine mult mai bine. Obișnuiam să găsesc că vârsta bebelușului este plictisitoare, deoarece ești în permanență în alertă și nu faci niciodată nimic din ceea ce VREI să faci, dar este din ce în ce mai bine. Odată ce nu trebuie să urmărești tot ce fac ei și nu trebuie să facă totul cu tine, cu siguranță totul devine mai bine.

Nu mă înțelege greșit, întâlnirile de dimineață cu prietenele și orele nesfârșite la telefon și Netflix sunt de domeniul trecutului, dar îți revii mult mai mult din tine odată ce ajung la vârsta școlară”, a răspuns o mamă, care spune că a simțit același lucru:

„Am căutat pe google agenții locale de adopție în primele etape ale vieții copilului meu. Nu vă panicați. Ești în transă acum. Lucrurile se vor îmbunătăți de la sine. Doar fii curajos. Am descoperit că întoarcerea la muncă a fost catalizatorul pentru ca maternitatea a început brusc să pară gestionabilă.”

„Au fost, desigur, cei care nu au fost atât de susținători: „O, Doamne. Poate dacă ai încerca să-ți amintești de ce naiba ai decis să ai un copil, asta te-ar ajuta?”, a scris o altă femeie.

Cu toate acestea, sentimentele pe care femeia le-a descris despre viața ei după ce a născut copilul sunt mai frecvente decât cred ei. Ele sunt, de fapt, un simptom al depresiei post natală.

 

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

23 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

53 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: