LEGEA S-A SCHIMBAT Și ambulanțele private vin gratuit la urgențe! NICOMED, clinica din București care vă poate oferi oricând primul ajutor

– Care sunt modalitățile prin care un asigurat poate beneficia de serviciile clinicii dvs.?
– Pe parte de ambulanță, de serviciile noastre medicale  pot beneficia atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate. Din acest an, avem contract cu Casa de Asigurări București și putem onora solicitările din partea populației, fără ca persoanele care solicită ambulanța noastră să suporte financiar serviciile medicale pe care i le oferim, indiferent dacă persoana în cauză este asigurată sau nu.
În acest fel, ne adresăm și segmentului de populație care este mai sărac și nu își poate permite să plătească serviciile oferite de serviciul medical privat. În același timp, oferim și servicii medicale plătite, prin numărul nostru scurt 9399, sub formă de abonamente sau, la cerere, ori de câte ori o persoană care are nevoie de ambulanță se decide să beneficieze de serviciile noastre medicale. Pentru acest gen de solicitări de ambulanță, prețurile pe care le practicăm sunt postate pe site-ul nostru.
– Ce gen de servicii medicale asigurați? Puteți acoperi inclusiv urgențele ma­jore dacă o persoană vă solicită și vrea să plătească?
– Asigurăm  o gamă foarte largă de solicitări: de la transport asistat și neasistat (atât în țară, cât și în străinatate), până la urgențe de gradul unu şi doi, efectuate de echipaje medicale specializate pentru aceste tipuri de solicitări, formate din cadre medicale cu experiență.
Pentru urgențele majore,  avem ambulanțe tip B1 și C2, echipate conform standardelor, atât pentru politraumatisme, cât și pentru cazurile de urgențe medico-chirurgicale ce pot necesita manevre de resuscitare și stabilizare a pacientului.
– În cazul celor mai frecvente probleme de sănătate care apar vara, când este foarte cald afară, ce recomandați să se facă până la sosirea ambulanței?
– Dacă persoana pentru care a fost solicitată ambu­lanța se află pe stradă și este conștientă, aceasta trebuie ajutată să se deplaseze la cel mai apropiat loc cu umbră, în poziție șezut sau întins (în funcție de situație). Trebuie degajat gâtul de eventualele obiecte vestimentare care ar putea impiedica res­pirația (gen cravate, eșarfe, gulere strâmte). Se poate administra o băutură nealcoolică rece, de preferat apă.
Dacă se află într-un loc aglomerat (cum este un autobuz), obligatoriu va fi scoasă din aglomerație într-un loc aerisit, fără soare, unde va fi așteptată ambulanța. Toate aceste gesturi trebuie făcute într-un mod echilibrat și prompt, fără panică și gălăgie care ar putea accentua și precipita starea în care se află persoana care are nevoie de ajutor.
Dacă persoana nu este conștientă sau a suferit o lipotimie (în termeni populari,   leșin), atunci ea va fi mutată cu grijă într-un loc fără soare, în poziție întins și ușor într-o parte pe stânga sau pe dreapta, cu capul înclinat de aceeași parte, astfel încât, în cazul în care varsă, să se evite aspirarea în plămâni.


În cazul în care persoana în cauză se află la domiciliu, aceasta va aștepta liniștită ambulanța în repaos la pat, în haine cât mai lejere, care să nu exercite presiune la nivelul gâtului sau toracelui. În cazul în care există în locuință, se va ajuta de un ventilator sau de aerul condiționat. Dacă este posibil, i se vor administra lichide reci și se poate pune o cârpă cu apă rece pe frunte și pe brațe.
– Ce persoane prezintă cele mai mari riscuri din cauza căldurii, din cazuistica dvs.?
– Persoanele cele mai expuse riscului din cauza căldurii sunt în primul rând bătrânii și copiii, care din cauza vârstei, au toleranță scăzută. Dar la fel de expuși sunt și bolnavii cu afecțiuni cardio-respiratorii și circulatorii, ca, de exemplu, cei cu boală cardiacă ischemică, valvulopatii, astmaticii, hipertensivii etc.
În general, toți bolnavii cu afecțiuni cronice au sensibilitate crescută la temperaturi ridicate, în special cei cu boli psihice, care decompensează destul de ușor când este caniculă, iar indicele umiditate/presiune creează disconfort major chiar și persoanelor sănătoase.

 Servicii rapide de la Nicomed: de la analize, la adeverințe și vaccinări

Asistența de urgență oferită de Clinica Nicomed include următoarele servicii:
^ consultații în regim de urgență în diverse specialități medicale (pediatrie, cardiologie, medicină internă, pneumologie, ortopedie etc.);
^ analize de laborator (recoltare la domiciliu/sediul firmei);
^ investigații de urgență: electrocardiogramă computerizată, pulsoximetrie, probe funcționale respiratorii;
^ vaccinări;
^ eliberare documente medicale în regim de urgență: adeverințe medicale, rețete, certificate medicale de boală/sănătate, bilete de trimitere/internare, certificate de deces;
^ asistență la manifestări/ evenimente publice sau sportive, manifestări culturale (spectacole, concerte), filmări, târguri și expoziții, întruniri diverse, la baze sportive și de agrement.


În București, ne puteți contacta la adresa: Calea Crângași nr. 23, Ap.1, Sector 6, București, Telefon: 021-637.24.58 / 0731.33.85.24 sau Calea Griviței nr. 198-200 , Bl.C , Sector 1, București, Telefon: 021-222.15.82.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: