Categories: Ştiri sănătate

Siamezele s-au reîntâlnit cu mama lor

Mama şi siamezele Elena şi Maria, separate în urmă cu şase zile, sunt acum împreună. Ele vor mai sta aproximativ o săptămâna în spital, la terapie intensivă neonatologie, dar mama lor este acum cu ele şi le alăptează, a declarat dr. Radu Spătaru, de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucureşti.

 „Fetiţele sunt şi acum la terapie intensivă neonatologie, unde sunt monitorizate continuu. Starea lor este bună, dar nu putem spune că au trecut de orice pericol. Acum este mai bine, pentru că şi mama lor este cu micuţele, le alăptează, ceea ce înseamnă mult pentru un nou-născut, a spus dr. Radu Spătaru, coordonatorul echipei care a făcut intervenţia de separare.

În ziua în care siamezele au fost operate, mama lor nu a putut să fie lângă ele, întrucât nu era restabilită după operaţia de cezariană complicată pe care a suferit-o. Imediat după ce a fost externată, mama fetiţelor a venit la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Le alăptează, chiar dacă micuţele primesc lapte şi prin biberon. Medicii speră ca fetiţele să recupereze cât mai repede şi să ia în greutate. Starea lor este staţionară. Este prea devreme să spunem că au trecut peste perioada critică, chiar dacă primele 24 de ore au fost cele mai dificile. Sunt zile mai bune şi zile mai grele, a precizat Radu Spătaru pentru Mediafax.

Siamezele au fost născute prin cezariană, în 8 august, la Maternitatea Braşov, de o femeie de 33 de ani. Fetiţele, care erau unite prin partea inferioară a sternului, la apendicele xifoid, au fost aduse în 11 august de la Braşov la Spitalul „Marie Curie”.

Medicii de la ”Spitalul Marie Curie” din Bucureşti le-au separat pe fetiţe în 12 august, în cadrul unei intervenţii chirurgicale care s-a încheiat cu succes, după două ore.

La operaţia de separare a siamezelor a fost prezent şi medicul Dimassi Mohamad, care a monitorizat-o pe mamă pe durata sarcinii.

Întrebat dacă este adevărat că familia fetiţelor i-a cerut să fie naş, dr. Dimassi Mohamad a spus că el a dat câte unul dintre numele fetiţelor – Sarah, respectiv Maia. Astfel, fetiţele se vor numi Maria Sarah şi Elena Maia.

 

Ana Maria Niţu

Recent Posts

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

21 de minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

26 de minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

51 de minute ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

o oră ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 ore ago

Citeste si: