Categories: Expertul zilei

Simptome ciudate ale cornavirusului pe termen lung sau long covid

Long Covid sau covid pe termen lung „este un fenomen care este într-adevăr destul de real și destul de extins”, a spus Anthony Fauci la începutul acestei luni.

Cazul unei paciente cu simptome de covid pe termen lung

Când Heather-Elizabeth Brown a făcut febră în aprilie în Detroit, singurul motiv pentru care a reușit să facă un test pentru coronavirus a fost că se oferea voluntar în calitate de căpitan în poliție și, prin urmare, era considerată o lucrătoare esențială. Rezultatele ei au fost negative și a fost ușurată. Dar apoi, spune ea, „tocmai am devenit mai bolnavă”.

După efectuarea din nou a testelor, a fost detectată pozitiv și internată la Terapie Intensivă, când deja boala se agravase. Ea a fost pusă pe un ventilator și a petrecut următoarele 31 de zile într-o comă indusă medical.

Înainte de Covid-19, Brown era o femeie neagră sănătoasă, activă, în vârstă de 30 de ani. „Dar când am ieșit de la ventilator, au trebuit să mă antreneze cum să respir.” Cele mai mici plăceri – cum ar fi să mănânci înghețată – au devenit ceva de prețuit.

Șase luni mai târziu, Brown este încă foarte bolnavă. A fost internată în spital pentru formarea cheagurilor de sânge și are probleme cardiace persistente, dureri nervoase și oboseală extremă. „Chiar și prepararea micului dejun este acum exclusă”, spune ea. Cel mai îngrijorător, încă se confruntă cu ceață severă a creierului, ceea ce o oprește din a se întoarce la muncă.

Pe 3 decembrie, Institutele Naționale de Sănătate au organizat un seminar de două zile despre ceea ce s-a numit Covid lung sau Covid pe distanțe lungi – cazuri de simptome persistente care pot dura săptămâni sau luni după o infecție inițială.

Simptome persistente la pacienții infectați

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au creat recent o listă cu unele dintre simptomele persistente pe care le întâmpină pacienții, care includ dureri toracice, ceață cerebrală, oboseală și căderea părului – pacienții raportând și altele.

Deoarece acești pacienți nu au toți aceleași simptome, vor avea nevoie de diferite tipuri de îngrijire post-Covid. Și NIH a clarificat faptul că există încă multe mai multe întrebări decât răspunsuri – inclusiv ale căror simptome ar putea persista luni de zile și cum să le tratezi.

La aproape un an de la pandemie, nu au existat încă studii amănunțite, la scară largă, pentru a determina adevărata prevalență a Covidului lung.

Dar cercetările preliminare sugerează că undeva între 10% și 88% dintre pacienții cu Covid-19 vor experimenta cel puțin un simptom timp de mai multe săptămâni sau luni.

Unele dintre acestea pot schimba viața; un studiu a constatat că 50 la sută dintre pacienții non-ICU au raportat o schimbare semnificativă a funcționării cognitive.

Medicii de la seminar s-au declarat surprinși de scopul Covidului lung și de potențialul său impact socioeconomic. „Acesta este un fenomen cu adevărat real și destul de extins”, a spus Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, care a vorbit la eveniment.

Simptomele covid-19 pe termen lung:

  • Modificări menstruale și disfuncție ale organului masculin
  • Hipogonadism
  • infecții virale ale sistemului nervos central și disfuncție hipofizară
  • Probleme pulmonare
  • Coagularea sângelui și alte probleme cardiovasculare
  • Probleme ale sistemului imunitar
  • Probleme ale sistemului nervos

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică