Simptome Covid pe zile. Iată în ce ordine apar, de obicei, semnele bolii

Simptome Covid pe zile. Cercetările de la Universitatea din California de Sud au putut determina faptul că simptomele COVID-19 apar, adesea, într-o anumită ordine.
Potrivit studiului, în timp ce gripa începe, de obicei cu tuse, primul simptom al COVID-19 este febra.
Cu toate acestea, medicii care lucrează cu pacienți COVID-19 au spus, din experiența lor, că simptomele nu sunt, totuși, previzibile.

Simptomele COVID-19, inclusiv febra și tusea, sunt frustrant de asemănătoare cu o serie de alte boli comune, inclusiv gripa sezonieră.

Cercetările de la Universitatea din California de Sud (USC) au putut determina faptul că simptomele COVID-19 încep adesea într-o anumită ordine.

Această descoperire ar putea ajuta persoanele cu COVID-19 să se autoizoleze și să primească tratament mai devreme, ceea ce ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea tratamentului.

Simptome Covid pe zile. Cronologia simptomelor COVID-19

Conform rezultatelor studiului, aceasta este ordinea simptomelor pe care le pot experimenta pacienții:

  • febră,
  • tuse și dureri musculare,
  • greață sau vărsături,
  • diaree.

„Studiul a constatat că pacienții cu gripă sezonieră au dezvoltat mai frecvent o tuse înainte de apariția febrei”, a declarat pentru Healthline dr. Robert Glatter, medic de urgență, Lenox Hill Hospital, din New York. „În realitate, acest lucru poate fi dificil de diferențiat, deoarece gripa începe adesea brusc cu o triada de simptome, inclusiv dureri de spate, frisoane, împreună cu o tuse uscată.”

Glatter a spus că rezultatele studiului sunt potențial utile „atunci când se evaluează mai mulți pacienți într-un cadru clinic aglomerat”.

Potrivit studiului, în timp ce gripa începe de obicei cu tuse, primul simptom al COVID-19 este febra.

Gamă largă de simptome

Glatter și-a împărtășit experiența în tratarea pacienților cu COVID-19 în New York.

In general, in timp ce febra este de obicei cel mai frecvent simptom initial al infectiei COVID-19, realitatea este mai variabila, a spus el. De fapt, unii pacienți se pot prezenta doar cu pierderea gustului sau a mirosului și altfel se simt bine. De asemenea, am văzut pacienți prezenți cu „degetele de la picioare COVID” sau cu o reacție cutanată de tip livedo [decolorare albastră-roșiatică] ca răspuns la inflamația acută, în absența febrei, a tusei sau a altor simptome respiratorii. ”

Glatter a spus că și alți pacienți s-au „prezentat cu stare de rău, dureri de cap și amețeli”, care seamănă într-un fel cu simptomele accidentului vascular cerebral, dar fără febră, tuse sau orice dovadă a simptomelor căilor respiratorii superioare.

„De asemenea, am văzut pacienți prezenți doar cu dureri în piept, fără orice simptome respiratorii”, a spus el. „Apariția greței, vărsăturilor și diareei după apariția simptomelor respiratorii, cum ar fi febra și tusea, poate sugera, de asemenea, că o persoană poate avea COVID-19.”

Potrivit lui Glatter, concluzia este că profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie vigilenți și să aibă o minte deschisă atunci când evaluează pacienții care pot prezenta simptome asociate bolii.

Recent Posts

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

1 minut ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

32 de minute ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

o oră ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

2 ore ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

2 ore ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

3 ore ago

Citeste si: