Semnul din ochi care poate prevesti un accident vascular cerebral

Simptome prevestitoare de AVC. Aspectul ochilor poate fi un indicator al riscului de a suferi un accident vascular cerebral. Un studiu a scos la iveală că persoanele care prezintă modificări ale vaselor de sânge mici din ochi, sunt mai predispuse să sufere ulterior un atac cerebral, decât persoanele fără aceste semne.

Rezultatele au fost confirmate chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare factorii de risc tradiționali pentru accident vascular cerebral, cum ar fi fumatul și hipertensiunea arterială, potrivit studiului publicat în Neurology, revista științifică a Academiei Americane de Neurologie.

Studiul a implicat 3.654 de australieni cu vârste de peste 49 de ani. Cercetătorii au făcut fotografii speciale ale retinei participanților și le-au examinat pentru modificări sugestive ale deteriorării vaselor de sânge mici. Aceste mici modificări ale vaselor pot fi observate în stadiile incipiente ale retinopatiei, cu mult înainte ca vederea să fie afectată.

Cei cu vase de sânge sparte în ochi sunt cu 70% mai predispuși la AVC

„Vasele de sânge din ochi au caracteristici anatomice similare cu vasele de sânge din creier”, a explicat dr. Paul Mitchell, MD, de la Universitatea din Sydney, Australia. „E nevoie de mai multe cercetătir pentru a confirma aceste rezultate, dar este îmbucurător să credem că această procedură destul de simplă ne-ar putea ajuta să prezicem dacă cineva este mai predispus să dezvolte un accident vascular cerebral peste câțiva ani”.

Cercetătorii i-au urmărit pe participanți timp de șapte ani, urmărind care dintre participanți au avut accidente vasculare cerebrale sau atacuri ischemice tranzitorii, numite și mini-AVC. Pentru cei care au murit în timpul studiului, cercetătorii au examinat cauza morții pentru a stabili dacă a fost implicat un accident vascular cerebral.

Cei cu leziuni ale vaselor de sânge ale ochilor au fost cu 70% mai predispuși să aibă un accident vascular cerebral în timpul studiului decât cei fără leziuni. Riscul a fost mai mare la cei cu semne de vase de sânge oculare deteriorare, dar fără tensiune arterială crescută; aceștia sunt cu 2,7 ori mai predispuși să facă un AVC decât cei fără semne oculare.

Riscul a fost, de asemenea, mai mare pentru cei cu mai mult de un tip de leziune a vaselor de sânge. (Cum diabetul poate provoca leziuni oculare, aceste rezultate nu au inclus participanții cu diabet zaharat, care este, de asemenea, un factor de risc pentru accident vascular cerebral.)

Semnele deteriorării includ umflături mici în vasele de sânge, microanevrisme și hemoragii sau pete minuscule de sânge.

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

42 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: