Categories: Ştiri sănătate

Simptomele acumulării de toxine în organism. Cum se manifestă?

Deși organismul nostru este dotat cu propriile mecanisme de detoxifiere și curățare, acesta poate suferi din cauza acumulării de toxine în organism. În unele cazuri, excesul de substanțe dăunătoare nu poate fi eliminat de la sine, ceea ce înseamnă că este indicat să urmezi o cură de detoxifiere. Iată care sunt simptomele acumulării de toxine și de ce este important să le cunoști!

Dacă organismul nostru este supraîncărcat cu toxine, acesta dezvoltă anumite simptome și manifestări asociate. Pentru a rezolva această problemă este important să știi care sunt aceste semne, potrivit Doza de Sănătate.  Majoritatea persoanelor se confruntă cu acumularea toxinelor în sezonul rece, când ne hrănim cu mai multe produse grele și procesate.

Simptomele acumulării de toxine în organism

Constipația

Tractul intestinal este esențial în eliminarea toxinelor din organism. Astfel, constipația poate indica prezența unei dereglări a sistemului excretor. Pe lângă faptul că mărește nivelul de toxine din organism, constipația poate cauza dureri abdominale, inflamații și dificultăți în absorbția nutrienților.

Dureri de cap

Toxinele din sânge pot afecta direct sistemul nervos, provocând simptome precum durerile de cap. Această reacție are drept cauză faptul că țesuturile sistemului nervos sunt hipersensibile la toxine.

Respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare ar putea fi cauzată de acumularea toxinelor în ficat. Toxinele alterează mediul din interiorul tractului digestiv, iar aceste schimbări ajută bacteriile nocive să se dezvolte în cavitatea bucală, atât pe gingii, cât și pe dinți. Când nivelul de toxine din sânge devine prea ridicat, este posibil ca limba să fie acoperită de o peliculă gălbuie. Și această peliculă cauzează infecții și respirație urât mirositoare.

Oboseală excesivă

Când organismul este supraîncărcat cu toxine, acesta va lucra suplimentar pentru a-și curăța țesuturile. Din acest motiv, nu este neobișnuit să ne simțim epuizați dacă avem un nivel de toxine prea ridicat.

Acest simptom poate surveni chiar dacă ne-am odihnit suficient. Oboseala, dificultățile de concentrare și dorința de a dormi la orice oră sunt semnale de alarmă pe care nu trebuie să le trecem cu vederea. Acestea ne-ar putea avertiza că avem un nivel excesiv de toxine în organism.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

2 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

4 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

5 ore ago

Citeste si: