Simptomele problemelor tiroidiene la femei

Tiroida este o glandă care creează și eliberează hormoni în organism. Această glandă se înfășoară în jurul traheei și formează o formă de fluture. Când glanda tiroidă nu funcționează corect, puteți experimenta o serie de probleme de sănătate. Problemele tiroidiene afectează mai multe femei decât bărbați. În medie, una din opt femei va dezvolta o problemă cu tiroida în timpul vieții. Deoarece este atât de răspândită în rândul femeilor, este util să știți despre simptomele problemelor tiroidiene la femei și cum să vă îngrijiți tiroida pentru o sănătate optimă.

Care este rolul tiroidei?

Glanda tiroidă produce hormoni care controlează metabolismul. Metabolismul tău afectează modul în care organismul transformă alimentele în energie. Această energie este folosită pentru a alimenta organismul pentru a ajuta la menținerea sănătății.

Dacă tiroida nu funcționează corect, puteți experimenta oboseală și o serie de probleme de sănătate.

Ce vă afectează sănătatea tiroidei?

Există mai multe lucruri diferite care vă pot afecta sănătatea tiroidei. Asistența medicală holistică folosește o abordare a întregii persoane și va analiza următoarele domenii:

  • Nutriție – Deficiențele nutriționale, în special o deficiență de iod, pot împiedica funcționarea corectă a tiroidei.
  • Tulburări autoimune – Tulburările autoimune precum tiroidita Hashimoto, precum și alte tipuri de boli tiroidiene apar atunci când sistemul imunitar atacă țesuturile sănătoase, cum ar fi glanda tiroidă.
  • Noduli tiroidieni – Nodulii tiroidieni, cunoscuți și sub denumirea de gușă, apar atunci când glanda tiroidă nu poate produce suficienți hormoni tiroidieni.
  • Infecții și toxicități – Expunerea la radiații, metale grele și infecții poate duce la funcționarea precară a tiroidei.
  • Sensibilitatea alimentară – Sensibilitatea alimentară, alergiile alimentare și problemele digestive au fost legate de scăderea funcției tiroidei.
  • Hormoni – Medicii holistici se vor uita și la restul hormonilor din corpul tău și vor determina dacă aveți dezechilibre hormonale.

Simptomele problemelor tiroidiene la femei

Următoarele cinci condiții pot fi problematice la femeile cu tulburări tiroidiene.

Probleme cardiovasculare

Frecvența cardiacă: Știați că tiroida vă poate afecta sănătatea inimii și a circulației? O tiroidă subactivă vă poate determina să stocați mai multe grăsimi, ceea ce poate duce la un nivel ridicat de colesterol. Când nivelul de colesterol crește, arterele se pot îngusta și întări. Acest lucru poate duce la o frecvență cardiacă mai lentă. Dacă aveți o creștere bruscă a valorii colesterolului, poate fi timpul să vă verificați nivelul tiroidei.

O tiroida hiperactiva iti poate creste ritmul cardiac. Când se întâmplă acest lucru, puteți experimenta mai multe probleme cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială și fibrilație atrială (bătăi neregulate ale inimii). Dacă valorile tensiunii arteriale cresc sau dacă inima îți bate rapid, contactați imediat medicul sau serviciile de urgență. Medicul dumneavoastră vă va verifica inima.  Poate fi necesar să-ți testezi nivelul hormonilor tiroidieni.

Modificări ale nivelurilor de greutate și energie

Când aveți o disfuncție tiroidiană, aceasta vă poate afecta nivelul de energie și chiar greutatea.

Hipotiroidismul apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni.

În schimb, hipertiroidismul apare atunci când glanda tiroidă produce prea mulți hormoni tiroidieni.

Hipotiroidismul încetinește metabolismul, ceea ce poate provoca oboseală și creștere inexplicabilă în greutate.

Simptome ale problemelor tiroidiene la femei.

Creșterea în greutate este de obicei treptată. În medie, femeile hipotiroidiene vor câștiga între 7 și 15 kilograme în primul an dacă nu își schimbă dieta sau nu își măresc nivelul de activitate fizică.

Hipotiroidismul provoacă oboseală semnificativă. Organismul încearcă să contracareze nivelurile scăzute de energie prin stocarea mai multor grăsimi. Din păcate, organismul folosește mai puțină grăsime pentru producerea de energie, ceea ce provoacă o creștere suplimentară în greutate. Deoarece organismul stochează nutrienții găsiți în alimente, mai degrabă decât să le folosească, ei vor începe să experimenteze niveluri de oboseală mai mari decât în mod normal.

Hipertiroidismul vă crește metabolismul, ducând la pierderea neașteptată în greutate, anxietate și o creștere a frecvenței cardiace. Hipertiroida determină organismul să utilizeze mai multă energie, ceea ce face ca mai multe calorii să fie arse. Femeile cu hipertiroidism pierd adesea în jur de 15 kilograme în primul an dacă nu se începe un tratament eficient pentru hipertiroidism. Deoarece corpul este în exces, folosește mai multă energie și poate deveni extrem de obosit. În plus, din cauza ritmului cardiac crescut și a anxietății, femeile hipertiroidiene pot avea dificultăți în a adormi și a rămâne adormite, ceea ce duce la niveluri mai scăzute de energie.

Guşă

Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei

Gușa apare atunci când glanda tiroidă devine inflamată. Când se întâmplă acest lucru, partea inferioară a gâtului pare umflată.

Gușa poate apărea atunci când glanda tiroidă produce prea mult sau prea puțin hormon tiroidian.

La început, este posibil să nu experimentați niciun simptom; cu toate acestea, pe măsură ce gușa continuă să se mărească, poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de a înghiți sau de a respira. De asemenea, puteți experimenta răgușeală și tuse când gușa apasă pe trahee.

Schimbări de dispoziție

Hipotiroidismul provoacă oboseală, nivel scăzut de energie și tulburări de dispoziție. Schimbările în aspectul tău, cum ar fi rărirea părului și creșterea în greutate, împreună cu o scădere a frecvenței cardiace, pot duce la motivație scăzută și depresie. Dacă vă simțiți epuizat, ar putea fi cauzat de nivelurile scăzute ale tiroidei din sânge.

Hipertiroidismul provoacă anxietate și nervozitate din cauza creșterii ritmului cardiac și a tensiunii arteriale crescute. Dacă vă simțiți anxios, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aveți hipertiroidism.

Rărirea părului

O afecțiune tiroidiană poate provoca căderea părului dacă este lăsată netratată. Când hormonii tiroidieni și hormonii de stimulare a tiroidei sunt scazuți, părul se poate subția și puteți pierde treimea exterioară a sprâncenelor.

Hormonii tiroidieni trimit semnale către foliculii tăi de păr pentru a stimula creșterea părului. Dacă hormonii tiroidieni devin dezechilibrați, părul poate cădea și se subțiază. Atât medicamentele tiroidiene, cât și afecțiunile tiroidiene pot duce la căderea părului.

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

22 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

53 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică