Simptomul de la nivelul gâtului care indică hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială nu este numită întâmplător „boala tăcută”, care poate duce la moarte timpurie. Ea se manifestă adesea cu simptome care sunt subtile.

Medicul rus Irina Andreeva împărtășește unul dintre ele care se manifestă la nivelul gâtului. Expertul spune că o senzație pulsatilă în acea parte a corpului poate trăda hipertensiunea.

Această afecțiune care pune în pericol viața afectează aproximativ milioane de oameni din întreaga lume, dar majoritatea nu știu că au această boală.

Simptomele hipertensiunii

„Presiunea ridicată (sau hipertensiunea) este cunoscută ca o „boală tăcută”, deoarece este posibil să nu simțiți niciun simptom”, spune medicul generalist Irina Andreeva. Medicul adaugă că, pe lângă senzația de pulsație în gât, pot apărea și alte simptome.

Alte semne ale hipertensiunii arteriale pot include: dureri de cap moderate sau severe anxietate dispnee sângerări nazale bătăi rapide ale inimii „Ar putea însemna că trăiești cu hipertensiune arterială de ceva timp”, a spus Andreeva. Dacă nu v-ați măsurat-o în ultimul an, este vital să vă faceți un control, sfătuiește expertul, potrivit Actual.no.

Presiunea ridicată exercită o presiune excesivă asupra vaselor de sânge, inimii, creierului, rinichilor și ochilor. Fără un tratament adecvat, această afecțiune poate duce la:

  • boli de inimă
  • atac de cord
  • accidente vasculare cerebrale
  • insuficiență cardiacă
  • boală arterială periferică
  • anevrism aortic
  • boală renală
  • demență vasculară
Sursă foto: Getty Images

Ce cauzează hipertensiunea arterială?

Deși nu există o singură cauză a hipertensiunii arteriale, există mulți factori care pot duce la apariția acestei boli. „Printre factori se numără nivelul ridicat de stres, obezitatea, vârsta de peste 65 de ani și lipsa de activitate fizică”, spune medicul.

Fumătorii, cei care consumă prea mult alcool sau băuturi care conțin cofeină și cei care consumă prea multă sare sunt, de asemenea, expuși riscului de hipertensiune.

Indiferent dacă sunteți sau nu diagnosticat cu hipertensiune arterială, cea mai bună modalitate de a avea grijă de dumneavoastră este să duceți un stil de viață sănătos.

Printre modalitățile sănătoase de a vă îmbunătăți tensiunea se numără exercițiile fizice cel puțin 150 de minute pe săptămână și renunțarea la fumat.

„Măsuri suplimentare ar include o alimentație sănătoasă și reducerea nivelului de stres”, sfătuiește Dr. Andreeva. Expertul recomandă, de asemenea, reducerea consumului de alcool sau, în mod ideal, abstinența completă, precum și reducerea cantității de sare consumată. Dieta ar trebui să includă o mulțime de fructe și legume proaspete, precum și pește, carne slabă.

 

 

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

23 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

52 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică