Specialiștii trag un semnal de alarmă: ACESTE alimente cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral

Alimente cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Consumul unei diete bogate în alimente procesate crește riscul de hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

O echipă de la British Heart Foundation, care și-a prezentat studiile la Congresul Societății Europene de Cardiologie din Amsterdam, a descoperit că alimentele ultraprocesate cresc riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Specialiștii trag un semnal de alarmă: ACESTE alimente cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral

Alimentele procesate sunt adesea bogate în sodiu și zahăr. Pizza congelată, cerealele și biscuiții se numără printre unele alimente procesate. Dieteticienii avertizează adesea împotriva consumului lor, deoarece au un conținut nutrițional scăzut în comparație cu fructele, legumele și cerealele integrale mai naturale.

Două noi studii publicate la începutul acestui an au descoperit că până la 73% din dieta americanului mediu este alcătuită din aceste alimente procesate.

Primul studiu, care a urmărit 10.000 de femei australiene timp de 15 ani, a arătat că cele cu cele care au consumat cele mai multe alimente procesate au avut cu 39% mai multe șanse de a avea hipertensiune arterială decât cele cu consum mai scăzut de alimente procesate.

Al doilea studiu, care a avut o varietate de analize a 10 studii, a urmărit peste 325.000 de bărbați și femei și a arătat că persoanele cu consum mare de alimente procesate au avut o probabilitate de 24% de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și angină pectorală.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au descoperit că consumul de alimente nesănătoase poate duce la creșterea în greutate, riscuri mai mari de cancer și chiar diabet. Riscurile de cancer colorectal sunt legate de consumul de alimente procesate, de asemenea, a spus CDC.

Alimentele procesate pot duce, de asemenea, la hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială și pot crește riscul de afecțiuni cardiace și circulatorii, cum ar fi bolile de inimă, bolile arteriale periferice și demența.

Potrivit unui alt studiu, o creștere cu 10% a consumului de alimente ultraprocesate a „aportului zilnic de calorii a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă cu 6%. Cei cu UPF reprezintă mai puțin de 15% din dieta lor erau cel mai puțin expuși riscului orice problemă cardiacă.”

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra