Spitalizările pentru sănătate mintală au crescut în rândul adolescentelor în timpul pandemiei. 3 fete din 5 se simt triste și fără speranță

Spitalizările pentru sănătate mintală au crescut în rândul adolescentelor în timpul pandemiei. Creșterea a fost determinată de gânduri sinucigașe, comportament sinucigaș și autovătămare, a spus autorul unui studiu recent lansat.

Cel de-al doilea an al pandemiei a adus o creștere bruscă a numărului de adolescente care au vizitat secțiile de urgență ale spitalelor, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit o creștere cu 22% a adolescentelor, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, care au avut nevoie de ajutor pentru o urgență de sănătate mintală între martie 2021 și martie 2022, comparativ cu perioada de dinaintea începerii pandemiei în 2020.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Spitalizările pentru sănătate mintală au crescut în rândul adolescentelor în timpul pandemiei

Pacientele au prezentat o varietate de preocupări, inclusiv tulburări de alimentație și gânduri suicidare.

„M-a îngrijorat în special faptul că spitalizările au fost determinate de gânduri sinucigașe, comportament sinucigaș și autovătămare”, a declarat pentru The New York Times autorul studiului Lindsay Overhage, doctorand la Departamentul de Politică a Sănătății al Școlii de Medicină din Harvard.

Studiul a arătat o scădere a numărului de băieți adolescenți care au nevoie de ajutor de urgență pentru sănătate mintală, dar nu a explicat exact cauza.

„Una dintre cele mai îngrijorătoare constatări a fost creșterea dramatică a numărului de adolescenți care așteaptă mai multe zile în camera de urgență înainte de a fi internați în unități care pot oferi nivelul de tratament de care au nevoie”, a spus profesorul de la Harvard Medical School, Haiden Huskamp.

Sistemul de sănătate mintală din SUA este „în stres”

Cercetătorii au descoperit o creștere cu 76% a pacienților care așteaptă în „îmbarcare prelungită” înainte de o ședere psihiatrică internată și au spus că acest lucru arată că sunt necesare intervenții pentru a crește capacitatea paturilor și pentru a reduce presiunea de pe camerele de urgență.

Studiul, publicat în JAMA Psychiatry, a analizat 4,1 milioane de înscriși la asigurări de sănătate comerciale cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, așa că nu i-a inclus pe cei care nu sunt asigurați sau care nu folosesc Medicaid.

CDC a raportat în februarie 2023 că adolescentele din Statele Unite se confruntă cu „tristețe și violență crescute”. Aproape trei fete din cinci i-au spus organizației că se simt în mod persistent triste sau fără speranță în 2021.

Autorii noului raport au remarcat că sistemul de sănătate mintală al SUA este „în stres” de ceva timp și că pandemia a pus un stres suplimentar asupra unei întregi generații de tineri.

Cercetătorii notează că pentru copiii aflați în criză acum există „tratamente promițătoare” care ar putea reduce nevoia de internări și care pot fi livrate în secțiile de urgență, în persoană sau folosind telemedicină.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: