Categories: Ştiri sănătate

Un oraș din România trecut din stare de alertă în stare de urgență. Care sunt noile restricții?

Din cauza ratei de infectare cu covid-19, autoritățile din Cluj au luat măsuri extreme pentru a proteja populația – se instaurează starea de urgență

Municipiul Gherla va intra în carantină, în timp ce Municipiul Turda a intrat în scenariul roșu. În ceea ce privește Cluj Napoca și Dej acestea vor rămâne, pentru moment, în scenariul roșu.  Alte 33 de localități din județul Cluj vor intra în scenariul roșu.

Municipiul GHERLA măsuri asemănătoare cu cele din perioada stării de urgență

„Va fi limitată la maximum circulația persoanelor, evenimentele private vor fi interzise, iar la slujbele religioase vor putea asista maximum 20 de persoane”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Mircea Abrudean: Articolul 1, alineatul 1 – se va solicita Centrului Național de Coordonare şi Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii pentru instituirea măsurii de carantinare zonală începând cu data de 5.11.2020, ora 0:00, pentru o perioadă de 14 zile pentru Municipiul Gherla din județul Cluj.

Spitalul Militar Dej, Spitalului Municipal Dej, dar și Clinica Medicală 1 a Spitalului Județean din Cluj vor intra în prima line a luptei împotriva coronavirusului

Pentru a putea face față situației de criză, la Direcției de Sănătate Publică au fost aduși 100 de studenți voluntari de la medicină, precum şi 15 medici școlari care fac anchete epidemiologice.

Se va înființa un serviciu de call center, prin care persoanele infectate pot afla în timp real informațiile utile privind situația lor. La acest serviciu vor lucra voluntari ai unor organizații neguvernamentale.

Emil Boc a făcut declarații în această dimineață cu situația din Cluj

„Situația la Cluj nu e mai gravă decât în altă parte a țării. Faptul că avem acest procent ridicat de îmbolnăviri, în bună parte se datorează gradului ridicate de testare. Noi avem o medie de 2500-3000 de teste pe zi, în timp ce alte județe au 300-400 de testări. E bine că se testează, deoarece prin testare izolăm, vindecăm și împiedicăm răspândirea virusului”, a declarat în această dimineață Emil Boc, primarul Cluj-Napoca.

„La Cluj avem cele mai bune spitale din România. Nu spun asta pentru că sunt primar, dar acest lucru l-a spus și ministrul când a fost la Cluj. Spitalul de Boli Infecțioase are cea mai mare rată de vindecare din țară la cazurile de COVID-19 cu 98% din pacienți vindecați. Sunt optimist că am reușit să vindecăm o mare parte dintre bolnavi, deși mă doare fiecare deces trebuie să vedem și partea plină a paharului”, a continuat Boc.

Recent Posts

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

41 de minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

o oră ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

Citeste si: