Categories: Stil de viaţă

Stațiuni unde poți trata reumatismul și osteoporoza. Iată opt destinații balenare

Durerile provocate de reumatism și osteoporoză sunt din ce în ce mai greu de suportat? Ei bine, pot fi ameliorate cu ajutorul apelor minerale naturale sau termale, folosind împachetări de nămol. Ită opt destinații.

Balneoterapia este o terapie complementară potențial utilă care poate fi utilizată pentru tratamentul non-invaziv pentru multe afecțiuni patologice.

Cercetările moderne indică faptul că băile de nămol par să aibă unele efecte benefice pentru persoanele cu osteoartrită a genunchiului, artrită reumatoidă și artrită psoriazică.

Băile de nămol sunt un tip de balneoterapie, care implică tratarea afecțiunilor cu nămol bogat în minerale. Cercetările care confirmă beneficiile băilor de nămol sunt puține. Dar, conform unei analize a tratamentelor de balneoterapie, dovezile indică faptul că aceste terapii pot reduce inflamația,  alina durerea, reduce stresul oxidativ, întârzia deteriorarea progresivă a articulațiilor, susțin construirea și repararea organelor și țesuturilor

Beneficii au apele termale și tratamentele cu nămol

Apele termale și tratamentele cu nămol sunt eficiente în ameliorarea simptomatologiei specifice afecțiunilor precum reumatismul sau osteoporoza, datorită combinațiilor de minerale care se regăsesc în acestea.

Iată unde ar trebui să îți petreci următoarea vacanță dacă suferi de reumatism sau osteoporoză:

Sovata
Stațiune din județul Mureș, Sovata face parte din circuitele turismului balnear încă din anul 1597. Lacurile din aceasta stațiune sunt bogate în sodiu. Totodată, aici apare și fenomenul denumit heliotermie – asta înseamnă că pe timpul verii, temperatura apei se modifică în funcție de acumularea căldurii emanate de soare, în apa sărată; apa caldă e protejată de apa proaspăt venită din râurile din jur, care se menține deasupra, precum un înveliș protector.

Persoanele care suferă de boli reumatice și osteoporoza pot observa o ameliorare a simptomelor acestor afecțiuni în urma unei cure de tratament. Și pacienții care suferă de spondiloză, afecțiuni ale glandei tiroide, dar și de boli cardiovasculare pot avea de câștigat de pe urma unui sejur petrecut la Sovata.

Băile Felix
Una dintre cele mai mari stațiuni balneare din România, Băile Felix este ideală pentru pacienții care suferă de reumatism, osteoporoză, precum și pentru cei cu afecțiuni neurologice sau ginecologice. Hidroterapia, electroterapia, dar și împachetările cu parafină vor ameliora manifestările articulare și osoase. Apele de aici sunt oligominerale hipertermale, bicarbonate, dar și bogate în sulf și calciu.

Techirghiol
Renumită pentru nămolul cu efect terapeutic, stațiunea balneoclimaterică Techirghiol este recomandată pacienților diagnosticați cu afecțiuni reumatice ori cu osteoporoză. Baile cu nămol, combinate cu cele cu apa sărată, combat procesul inflamator și totodată încetinesc evoluția bolilor osoase și articulare.

Băile Govora
Și la Băile Govora se pot face tratamente cu nămol. Însă apele cu iod și brom sunt cu adevărat vedetele acestei stațiuni. Acestea sunt eficiente în tratarea afecțiunilor osoase și articulare, precum și în ameliorarea afecțiunilor respiratorii.

Căciulata
Stațiunea care face parte din orașul Călimănești este, de asemenea, o destinație de vacanță recomandată persoanelor diagnosticate cu reumatism sau osteoporoză. Asta pentru că apele minerale sulfuroase, bromurate, clorurate și calcice de aici au efecte terapeutice asupra acestor boli.

Sursă foto: Cis Tour

Vatra Dornei
Și stațiunea Vatra Dornei este recomandată pacienților cu reumatism și osteoporoză. Aici se fac proceduri de tratament cu băi cu apă minerală încălzită și bogată în CO2, băi de plante și împachetări cu parafină. Apele minerale din această zonă sunt bogate în sodiu, calciu și magneziu.

Amara
Stațiunea Amara este indicată, printre altele, celor cu boli reumatice pentru tratamentul bolilor degenetative (spondiloză, artroză, poliartroză), dar și a afecțiunilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator). Tratamentele de aici implică băi calde cu nămol și aplicări cu nămol.

Băile Herculane
Dacă suferi de reumatism, poți alege ca destinație de vacanță Băile Herculane, din județul Caraș-Severin. Aici se găsesc izvoare termale fierbinți cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice, care pot ameliora durerile reumatismale, potrivit doc.ro.

Recent Posts

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

30 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

59 de minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

o oră ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra