Sucul care menține oasele rezistente și combate efectele fumatului

Secretul acestui suc este combinatia perfecta de portocale, morcov si lamaie si doza de vitamine – numele acestei bauturi fiind derivat din vitaminele pe care acesta le contine (ACE).

Ingrediente:
3 portocale mari
1 morcov
2 lamai

Mod de pregatire
1. Se spala bine toate, iar portocalele si lamaile se curata de coaja.
2. Introduceti in storcatorul centrifugal morcovul, apoi portocalele si la urma lamaile.
3. Da-l la rece si serveste-l dupa cateva minute.

Ce face acest suc pentru tine
1. Vitamina A
Vitamina A are un rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos. Este, de asemenea, necesara pentru vedere, cresterea si formarea oaselor si rezistenta organismului la infectii. Daca observati o agravare a vederii, pielea si mucoaselor se usuca, tinde sa crape, inseamna ca aveti un deficit de vitamina A.

2. Vitamina C
Vrei sa traiesti mai mult? Atunci mananca zilnic fructe si legume bogate in aceasta vitamina. Vitamina C reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Pentru ca este hidrosolubila, se elimina in cantitati mari din organism. Corpul nostru nu isi poate sintetiza propria vitamina c si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente.

Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina C este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. De asemenea, fiind un puternic antioxidant, previne aparitia ridurilor si combate efectele imbatranirii. Deficitul de vitamina C se manifesta prin oboseala cronica, lipsa poftei de mancare, dureri musculare si somnolenta.

3. Vitamina E
Vitamina E, care este de asemenea un antioxidant puternic, este esentiala pentru corpul nostru. Printre altele accelereaza vindecarea ranilor si a leziunilor. Protejeaza starea de sanatate a sistemului nervos, a sistemului cardiovascular si muschii. De asemenea vitamina E contracareaza efectele negative ale fumatului si alcoolului, protejeaza ficatul si plamani.

Recent Posts

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

23 de minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

54 de minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

o oră ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

o oră ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

Citeste si: