Categories: Ştiri sănătate

Suferi de alergie la ambrozie? Iată ce trebuie să știi! Specialist: „80 la sută dintre pacienții cu alegeri la ambrozie pot dezvolta astm bronșic”

Suntem în plin sezon al alergiilor respiratorii, provocate de ambrozie. Specialiștii anunță că această perioadă este marcată de înflorirea plantei, resporabilă pentru majoritatea cazurilor de alergii. În București, autoritățile locale au găsit zeci de terenuri neîngrijite, unde ambrozia nu ar trebui să existe. 

Aceasta este perioada în care ambrozia este la maximul de polenizare, o perioadă de chin pentru persoanele care suferă de alergii respiratorii. Această alergie provoacă simptome neplăcute, care pot reduce în mod semnificativ calitatea vieții.

De asemenea, experții în sănătate atrag atenția că anumite afecțiuni mai grave se pot dezvolta în urma alergiilor: astmul bronșic.

Atenție dacă suferi de alergie la ambrozie! Poți dezvolta astm bronșic

Diana Deleanu – medic primar alergolog, spune că anul trecut, când oamenii au început să poarte mască, a observat că nu au fost atât de multe alergii, însă atrage atenția că trebuie ținut cont și de condițiile climatice. „Anul acesta avem forme severe de alergie la polen”, spune medicul, potrivit Digi 24.

Dr. Deleanu atrage atenția că se poate întâmpla ca până la 80 la sută dintre pacienții cu alegeri la ambrozie să dezvolte astm bronșic.

Imunoterapia prin care poate fi înlăturată alergia durează 36 luni și costă în jur de 1.600 de lei pe an.

„Sunt probleme cu respirația, ochii roșii, dificultăți la somn… În toată perioada de  vară eu trebuie să iau antihistaminice, care dau și o stare de somnolență și îmi reduc atenția, iar senzația asta de sufocare, de care nu prea scapi, e foarte neplăcută”, povestește Ana Roșioru, persoană alergică.

Cum poate fi evitată alergia?

Boala ar putea fi evitată, dacă ambrozia ar fi înlăturată. Proprietarii de terenuri pe care crește ambrozie au primit notificări de la Poliția Locală să le curețe, iar cei care nu s-au conformat au fost avertizați.

„În Sectorul 4, de la începutul acestei campanii de identificare a terenurilor cu ambrozie, au fost identificate 57 de terenuri. Opt terenuri încă mai au ambrozie, dar proprietarii fiind avertizați deja, avem promisiunea acestora că vor duce la îndeplinire operațiunea de curățare a acestor terenuri”,  a declarat Cristian Pâslă, director la Poliția Locală Sector 4.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: