Suferi de ficat gras? Afecțiunea poate fi combătută prin dietă, în mod NATURAL

Ficatul este cel mai mare organ din organism și ajută la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor, conform Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Prin urmare, dacă se experimentează modificări ale pielii, lipsă de energie, metabolism lent, tulburări digestive, imunitate scăzută și chiar modificări ale dispoziției, este posibil ca acest organ să trimită semnale că nu funcționează corect.

Din acest motiv, și în ciuda faptului că este capabil să se curețe singur, este esențial să se mențină o alimentație sănătoasă.

Una dintre bolile derivate din acest organ este ficatul gras, care apare atunci când se acumulează multă grăsime în celulele hepatice.

Deși este normal ca oamenii să aibă în ele o cantitate mică de grăsime, se consideră că au această afecțiune atunci când acest volum este mai mare de 5%.

Există două tipuri de ficat gras

Există două tipuri de ficat gras, conform sursei mai sus menționată:

Boală hepatică grasă non-alcoolică: nu are legătură cu consumul de alcool și se împarte în ficat gras simplu și boala hepatică grasă nealcoolică. În ambele, există inflamație și leziuni celulare.

Boala hepatică grasă alcoolică: numită și steatoză hepatică alcoolică care este legată de consumul de băuturi alcoolice.

„Ficatul descompune cea mai mare parte din alcoolul pe care îl bei, astfel încât să fie eliminat din organism, dar procesul de descompunere poate genera substanțe nocive”, a explicat Medline Plus.

La fel, pentru a menține ficatul sănătos, trebuie să ai un stil de viață echilibrat care implică activitate fizică și o alimentație sănătoasă.

Dieta care ajută la combaterea acestei afecțiuni

Prin urmare, organizația non-profit, AARP, a explicat cum să urmați o dietă care ajută la combaterea acestei afecțiuni:

1. Dieta ideală este cea mediteraneană: datorită grăsimilor nesaturate pe care le conține și componentelor sale bogate în omega-3, este foarte recomandată celor care suferă de ficat gras. În cadrul acestei diete, carnea roșie și băuturile alcoolice trebuie evitate.

2. Bucurați-vă de cafea: diverse studii afirmă că consumul de cafea poate reduce grăsimile conținute în ficat. În plus, produsul poate funcționa ca protector în acest organ, separându-l de inflamație și stres oxidativ.

3. Mentineti un nivel adecvat de vitamina D: deficienta acestui nutrient poate cauza ficatul gras. Este posibil să găsiți această vitamină în somon, ton și brânză.

4. Evita sa consumi alimente intre mese: pentru a reduce simptomele acestei afectiuni, este indicat sa bei ceai de musetel sau apa.

5. Lasă deoparte băuturile dulci: „Băuturile răcoritoare, sucurile și cocktailurile ar trebui să fie în afara meniului tău. Amintiți-vă că alimentele și băuturile bogate în fructoză și zaharoză favorizează sinteza trigliceridelor în ficat”, explică AARP.

6. Includeți alimente bogate în vitamina C: papaya, kiwi, ananasul și broccoli sunt câteva dintre alimentele pe care cei care suferă de ficat gras ar trebui să le adauge în dietă deoarece conțin o cantitate mare de vitamina C.

Obiceiuri sănătoase care pot preveni bolile hepatice

Pe de altă parte, o serie de obiceiuri sănătoase pot preveni bolile hepatice:

  • Dacă sunteți supraponderal sau aveți diabet, ar trebui să vă consultați medicul de familie pentru a preveni afectarea ficatului cauzată de aceste afecțiuni.
  • Bea alcool moderat.
  • Bea multă apă zilnic.
  • Evitați consumul excesiv de zahăr.
  • Dacă suferiți de constipație, este important să atenuați simptomele pentru a preveni bolile hepatice.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

6 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică