Super meniu pentru femeile de peste 40 de ani. Protejează împotriva multor boli

Pentru a preveni apariția multor boli legate de vârstă, femeile de peste 40 de ani ar trebui să respecte un meniu special, sfătuiesc specialiștii americani citați de ediția FOX News.

Setul potrivit de alimente va proteja împotriva osteoporozei, a bolilor de inimă, a cancerului de sân și va ajuta la gestionarea simptomelor menopauzei. Lista, publicată pe portalul FOX News, include roșiile cherry, semințele de in, varza kale, somonul, iaurtul din lapte de oaie, sucul de afine, nucile.

Cele mai bune alimente pentru femeile de peste 40 de ani

Roșiile cherry conțin licopen, care protejează împotriva stresului oxidativ. Consumul regulat reduce probabilitatea de a fi diagnosticat cu cancer de sân, cancer de col uterin și boli de inimă.

Următorul aliment de pe listă sunt semințele de in, cu acizii grași polinesaturați omega-3 și lignina, care face parte din fibre. Toate acestea duc la scăderea nivelului de colesterol.

Pentru a păstra vederea, pentru a întări sistemul imunitar și oasele, pentru a preveni osteoporoza și fracturile aferente, cercetătorii sfătuiesc să acorde atenție frunzelor de varză. Acestea conțin luteina, o proteină sănătoasă, vitamina C, calciu și vitamina K.

Sucul de afine este, de asemenea, bogat în vitamina C și alți antioxidanți. Printre altele, va fi o bună prevenire a infecțiilor urinare. Secretul unui sistem nervos sănătos, al unui nivel normal de estrogen după 40 de ani și al absenței depresiei postnatale se află în somon.

Iar pentru a reduce riscul de diabet, pentru a îmbunătăți turgescența țesutului muscular și pentru a încetini procesul de îmbătrânire, merită să includeți în dieta dumneavoastră iaurtul obținut din lapte de oaie. Acesta este bogat în proteine și nu conține aproape deloc zahăr.

Iar ultimul punct este reprezentat de nuci. Acestea protejează împotriva cancerului de sân și a osteoporozei. Potrivit unor cercetări recente, dacă luați zilnic 50 de grame de nuci, veți putea limita creșterea celulelor canceroase din organism și veți putea menține oasele puternice și sănătoase, adaugă publicația.

Vitaminele B din nuci îmbunătățesc metabolismul, previn creșterea în greutate și mențin frumusețea și sănătatea exterioară. Consumul regulat al acestei nuci îmbunătățește funcția cerebrală.

Nucile au mai mult omega-3 decât orice altă nucă. Aceste grăsimi au un efect pozitiv asupra activității mentale a creierului. Acidul folic și vitaminele din complexul B, în care nuca este bogată, au un efect benefic asupra sistemului nervos uman și ajută să facă față stresului și depresiei.

Nuca ameliorează tensiunea nervoasă și luptă împotriva insomniei. Beneficiile uleiului de nucă sunt de neprețuit pentru pielea delicată, sensibilă și iritată. Uleiul de nucă este un produs excelent pentru refacerea părului.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

20 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică