Superalimentul care ajută la curățarea ficatului și stimulează producția de bilă

Unul dintre cele mai importante organe din corpul uman este ficatul, acesta fiind al doilea organ ca mărime după piele. Un stil de viață sănătos este esențial pentru ca acesta să funcționeze corect. Trebuie remarcat faptul că nivelurile ridicate de colesterol din sânge afectează ficatul.

Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate pentru a menține ficatul în condiții optime. Băuturile alcoolice sunt unele dintre produsele care afectează cel mai mult ficatul. Fumatul dăunează, de asemenea, ficatului, așa că cel mai bine este să evitați acest obicei prost.

„Ficatul este un organ de culoare brun-roșiatică închisă, cu o formă foarte asemănătoare unui triunghi, cântărește în medie 1.500 de grame și este situat în partea superioară dreaptă a cavității abdominale, sub diafragmă și deasupra stomacului, rinichiului drept și intestinelor. Trebuie remarcat faptul că ficatul este unul dintre cele mai importante organe în ceea ce privește activitatea metabolică din organism, reglând majoritatea nivelurilor de substanțe chimice din sânge și secretă o substanță numită bilă, care ajută la transportul deșeurilor din ficat”, explică site-ul CT Scanner Group.

„Tot sângele care părăsește stomacul și intestinele trece prin ficat, care îl procesează, îl descompune și îl echilibrează, eliminând astfel multe substanțe care pot fi dăunătoare pentru organism, creând substanțe nutritive și metabolizând medicamentele astfel încât organismul să le poată folosi fără ca acestea să fie toxice”, adaugă site-ul web.

Atunci când se menține un stil de viață nesănătos, afecțiunile care pot afecta ficatul includ ficatul gras, ciroza, boala Wilson, hepatita, hepatita A, hepatita B, hepatita C, icterul și cancerul de ficat.

Pentru a preveni aceste boli, este așadar necesar să curățăm ficatul în mod regulat. Există un aliment pe bază de plante care ajută la atingerea acestui obiectiv și care stimulează, de asemenea, producția de bilă. Acesta este turmericul, o plantă erbacee care este folosită de mulți ani pentru proprietățile sale medicinale.

Superalimentul care ajută la curățarea ficatului și stimulează producția de bilă

Turmericul este unul dintre cele mai sănătoase condimente pentru ficat. Îl puteți folosi ca și condiment și chiar ca și colorant pentru mâncărurile dumneavoastră. Turmericul facilitează detoxifierea ficatului, ajută la reducerea inflamațiilor hepatice, facilitează digestia și stimulează producția de bilă”, precizează site-ul specializat Mejor con Salud.

Turmericul poate fi consumat și sub formă de ceai, dar înainte de a-l ingera în această stare un profesionist din domeniul sănătății trebuie să autorizeze acest lucru în funcție de condițiile fiecărei persoane. De asemenea, este esențial să nu se adauge zahăr sau îndulcitori artificiali, deoarece aceste substanțe strică proprietățile plantei.

 

Recent Posts

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

27 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

57 de minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

o oră ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Citeste si: