Categories: Stil de viaţă

Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă vacanţă – Sfaturile medicilor și ale psihologilor școlari

Medicii și psihologii școlari atenționează și fac apel către elevi și părinți la conștientizare și responsabilizare.

În contextul suspendării cursurilor, din cauza amenințării noului coronavirus Covid-19, trebuie să fie clar pentru toată lumea: Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă vacanţă. Cum trebuie gestionată această situație?

Specialiștii au sfaturi atât pentru tineri, dar mai ales pentru părinţii lor, care ar trebui să-i antreneze pe cei mici în activităţi educative care să nu-i plictisească.

Este bine să își exerseze cunoștințele acumulate, să repete, să rezolve exerciții și probleme, să citească, să urmărească emisiuni și documentare educative.

Potrivit Rador.ro, suspendarea cursurilor școlare este o măsură de prevenție a unei posibile situații care, mai târziu, ar putea fi cu greu ținută sub control.

Este motivul pentru care trebuie respectate recomandările privind petrecerea timpului liber acasă ori în locuri de joacă în aer liber cât mai puțin aglomerate – susțin şi consilierii școlari. Aceștia apreciază că pentru părinți și copii, zilele libere pot fi un bun prilej pentru a relaționa mai mult unii cu alții și, implicit, a-și cunoaște mai bine nevoile și așteptările.

De asemenea, întreruperea școlii și a altor activități în comunitate le dă ocazia să petreacă timp de calitate împreună. Evitarea mall-urilor și a altor mari magazine este și sfatul medicilor. Aceștia recomandă celor care, la nevoie, frecventează spațiile comerciale să păstreze pe cât posibil o distanță de cel puțin un metru față de alte persoane.

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

42 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: