Te îmbolnăvești des, ești deprimat și te îngrași repede? Iată care este cauza

Te îmbolnăvești des, ești deprimat și te îngrași prea repede? Stresul, anxietatea, frica, depresia și obezitatea sunt afecțiunile cu care se confruntă până la 25% din populația lumii. Dr. Jennifer Sauver spune că acesta este principalul motiv pentru care antidepresivele sunt acum unul dintre cele mai des prescrise medicamente.

Prin urmare, înlocuiți medicamentele antidepresive cu plante. Acestea ajută la gestionarea stresului înainte de a fi nevoie să apelați la medicamente. Iată ce plante ajută la diminuarea stresului, principalul vinovat care generează boli:

1. Floarea pasiunii
Această floare exotică și cu miros dulceag este folosită de foarte mult timp pentru a face un ceai care ameliorează simptomele anxietății, isteriei, convulsiilor și insomniei.

Principalul său efect constă în proprietățile sale sedative. Potrivit oamenilor de știință, floarea pasiunii crește nivelul de acid gama aminobutiric din creier. Această substanță vă ajută să vă simțiți relaxat prin reducerea activității anumitor celule cerebrale.

Floarea pasiunii = oxazepamului

Puteți folosi această plantă în locul oxazepamului și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la efectele secundare sau la impactul asupra abilităților cognitive sau a concentrării.

2. Rhodiola rosea
Aceasta este o plantă care face parte din medicina populară din Scandinavia și China. Ajută la combaterea oboselii și promovează sentimentele de fericire.

Sistemul nostru nervos simpatic este cel care controlează respirația profundă, ritmul cardiac, greața, amețelile sau frisoanele. Ei bine, cultura de piatră ajută la controlul activității acestui sistem.

Un alt lucru pe care îl oferă este stimularea producției de serotonină. Acesta este hormonul care ne face fericiți și relaxați.

Ceai de levănțică

3. Lavanda
Levănțica este o plantă binecunoscută din aromaterapie. Se utilizează în tratamentul natural al tulburărilor nervoase și al depresiilor ușoare până la moderate. Cu toate acestea, lavanda poate face mult mai mult decât atât.

De asemenea, are efecte protectoare asupra nervilor, stabilizează starea de spirit și controlează bolile de origine neurologică.

Lavanda este sigură pentru consumul direct, chiar și pentru aplicarea pe piele. Există mai multe moduri de a o lua:

Adăugați câteva picături de ulei esențial de levănțică în baie puneți o mână de flori de lavandă în pernă.

4. Ginsengul indian face parte din medicina ayurvedică și a devenit popular în tratamentul agorafobiei (o tulburare de anxietate care se manifestă ca o teamă de lucruri obișnuite, în special de a fi în spații diferite).

Există un studiu din 2012 care a arătat că ashwagandha ajută la reducerea semnificativă a nivelului de cortizol, hormonul stresului, în sânge. Îl puteți lua într-o varietate de moduri, cel mai frecvent fiind sub formă de suplimente alimentare. Cu toate acestea, este mai eficient pentru relaxare sub formă de ceai.

5. Mușețel
Dacă doriți să adormiți mai ușor, beți o ceașcă de ceai de mușețel seara, înainte de a merge la culcare. Potrivit mai multor studii, această floare ajută și în cazul atacurilor de anxietate și al depresiei.

Mușețelul conține următoarele ingrediente active:

  • alfa-bisabolol
  • apigenină
  • luteolină

6. Vanilie. Simplul miros de vanilie vă poate relaxa aproape instantaneu. Potrivit unui studiu, parfumurile de tip vanilie au reușit să reducă stările de anxietate cu până la 63%, comparativ cu utilizarea umidificatoarelor.

Nu e de mirare de ce vanilia este atât de des adăugată la creme, lumânări și produse de baie.

7. Valeriană.  Această plantă poate fi consumată într-o varietate de moduri pentru probleme cu dureri de cap, anxietate și insomnie. Se administrează de obicei sub formă de ceai sau pastile ca supliment alimentar.

Din cauza mirosului său pătrunzător și puternic, se recomandă să o luați rapid. Luați apoi o linguriță de miere sau un sirop pentru a spăla gustul său în gură după aceea.

Sunătoarea, efecte similare cu cele ale antidepresivelor

8. Sunătoare. Este o plantă pe care o puteți găsi în aproape toate magazinele de produse naturiste. S-ar putea chiar să crească în grădina ta.

Dr. Klaus Linde (medic la Universitatea Tehnică din Munchen) susține că această plantă are efecte similare cu cele ale antidepresivelor precum Prozac în ceea ce privește eficiența. În comparație cu antidepresivele, însă, nu are efecte secundare negative.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă, deoarece sunătoarea afectează efectele altor medicamente. Prin urmare, dacă luați medicamente, ar fi bine să vă consultați medicul înainte de a-l consuma. Acest lucru este valabil mai ales dacă luați contraceptive hormonale, potrivit estisanatos.com.

10. Rozemarin. Este o plantă cu efecte protectoare asupra celulelor nervoase și are și un gust deosebit. Poți să o mănânci sau să o miroși.

Vă poate ajuta în multe feluri – îmbunătățește capacitățile cognitive, memoria și performanța. În plus, ameliorează și tensiunea nervoasă.

Concluzie
Pentru tratamentele care conțin substanțe active cu potențial de a afecta corpul uman și sistemul nervos, este bine să vă consultați în prealabil medicul.

Acest lucru este valabil și pentru substanțele naturale descrise mai sus, deoarece multe dintre ele au interacțiuni cu medicamentele clasice, al căror efect îl pot slăbi sau amplifica.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

20 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

49 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică