Cât te protejează, cu adevărat, masca de coronavirus. Experții americani au dat verdictul

Din cuprinsul articolului

Te protejează masca de coronavirus? Purtarea măștii de protecție nu doar că limitează răspândirea coronavirusului, dar reduce riscul de infectare a celui care o poartă dcu 65%, a declarat Dean Blumberg, șeful departamentului de Boli Infecțioase de la Spitalul de Copii UC Davis.

Potrivit medicului infecționist, măștile chirurgicale reduc riscul de infectare cu aproximativ 65%, iar măștile din bumbac protejează, de asemenea, foarte bine. Evindent că măștile N95 sunt cele mai eficiente, dar ar trebui rezervate personalului medical, a adăugat specialistul.

Măștile oferă, în principal, o barieră fizică împotriva picăturilor de salivă, care sunt aproximativ cât o treime din dimensiunea unui fir de păr uman, potrivit medicului infecționist. Aceste picături reprezintă una dintre modalitățile principale de transmitere a virusului.
„Oamenii care spun că nu cred că măștile funcționează ignoră dovezile științifice”, a spus Blumberg. Este ca și cum ai spune nu crezi în gravitație”.
„Ești un membru iresponsabil al comunității dacă nu porți mască de protecție și nu te interesează de cei din jurul tău,” a atras atenția medicul american.

Te protejează masca de coronavirus?

Cu toate acestea, nici măștile chirurgicale nu sunt suficient de etanșe pentru a crea o barieră eficientă împotriva particulelor de aerosoli mult mai mici, care au aproximativ 1/100 din dimensiunea unui fir de păr uman, potrivit dr. Dean Blumberg. Cea mai bună metodă de apărare împotriva particulelor de aerosoli este distanțarea socială și interacțiunea cu oamenii doar în aer liber.
„Studiile efectuate în condiții de laborator arată acum că virusul rămâne în viață sub formă de aerosoli preț de câteva ore. Acesta persistă în aer ”, a declarat William Ristenpart profesor de inginerie chimică la UC Davis. „De aceea, e de preferat să fiți în aer liber pentru orice evenimente sociale, dacă este posibil.”
Locurile închise, precum barurile sunt deosebit de periculoase, a spus el, pentru că „cu cât vorbești mai tare, cu atât expiri și inspiri mai mulți aerosoli.”
Blumberg a spus că opiniile oamenilor de știință despre eficacitatea măștilor au evoluat de când a început pandemia, cu luni în urmă.
Deși mai multe state și orașe au emis obligativitatea purtării măștilor de protecție în spații închise, deoarece cazurile continuă să crească, problema rămâne una controversată. Purtarea lor nu a fost recomandată în mod universal în primele săptămâni ale pandemiei, în parte pentru a se asigura că  personalul medical are acces la echipamente medicale, mai ales că exista un deficit.

Recent Posts

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

17 minute ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

47 de minute ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

10 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

12 ore ago

Citeste si: