Categories: Stil de viaţă

Te simți obosit? Cauze nebănuite ale epuizării

Te simți din ce în ce mai obosit? Mergi imediat la doctor, nu neglija problema. Iată câteva cauze nebănuite ale epuizării, ce trebuie să faci pentru a remedia problema oboselii și când este cazul să ceri sfatul unui specialist, potrivit recomandărilor webmd.com.

Experții spun că hidratarea și o alimentație bogata în zahar și cofeina poate cauza fluctuații ale nivelului glicemiei, care, la rândul sau, poate interfera cu somnul. Consuma, în schimb, fructe și legume, și proteine slabe. “Mâncând sănătos, ai un control mai bun al kilogramelor în plus, și astfel vei dormi mai bine, știut fiind faptul că obezitatea contribuie din plin la instalarea oboselii”, explica dr. J. Fred Ralston jr., fost președinte al Colegiului Medicilor din Statele Unite.

Nu uita că mișcarea are un rol extrem de important, când vine vorba de oboseala.Secretul dr. Ralston este sportul. Fă exerciții fizice cu cel puțin trei ore înainte de culcare și vei putea dormi că un prunc! Exercițiile fizice îmbunătățesc respirația, iar studiile de specialitate spun că o respirație buna contribuie la creșterea nivelului de energie. Așa se explica de ce oamenii sedentari se simt mai puțin obosiți la scurt timp după ce au început un program de exerciții fizice. Ralston recomanda 40 de minute de exerciții fizice de patru ori pe săptămână.

Nu uita că somnul are un rol important. Mulți oameni nu reușesc să doarmă suficient și, drept consecință, se simt din ce în ce mai epuizați. Evita să consumi cafea și alcool cu câteva ore înainte de culcare, oprește televizorul și păstrează-ți dormitorul curat și liniștit. Aceste elemente sunt foarte importante pentru rutina somnului.

Experții spun că ar trebui să verifici și alte aspecte legate de sănătate:

  1. Anemia

Un efect al anemiei asupra organismului este instalarea oboselii acute. Un simplu test de sânge poate scoate la iveala daca ai sau nu anemie. Anemia este des întâlnită în rândul femeilor care au menstruație. Remediul este o dieta bogata în fier, carne și legume verzi. La recomandarea medicului, poți încercă și suplimente alimentare pe baza de fier.

  1. Lipsa potasiului

Aceasta deficienta poate genera, de asemenea, o stare de oboseala. Lipsa potasiului în organism poate fi depistata tot în urma unui control sangvin.

  1. Probleme la tiroida

Fie că este vorba de “hipo” sau “hiper”-tiroidism, ambele disfuncții ale tiroidei accentuează starea de oboseala. Un test al sângelui poate evalua funcțiile tiroidei prin stabilirea nivelului hormonilor tiroidieni.

  1. Diabetul

Sunt personae care suferă de diabet fară să știe acest lucru. Acele persoane acuza “stări de rău” inexplicabile. Amețeli, vedere încețoșată, urinari frecvente, lipsa somnului. De cele mai multe ori, un simplu control al nivelului glicemiei, indica instalarea diabetului.

  1. Depresia

Când stările de epuizare fizica sunt însoțite de tristețe, lipsa apetitului, lipsa bucuriei de a face lucruri care iți plăceau odinioară sunt semne că poți suferi de depresie. Nu ignora aceste simptome și mergi la medic sau la un psihoterapeut. Ei vor putea să te aducă “pe calea cea buna”.

  1. Tulburări de somn

Daca nu te simți deloc odihnit, desi dormi, și toate încercările de a remedia problema sunt fară rezultat, atunci a trebui să vizitezi un ORL-ist, mai ales daca știi că sforăi. Acesta este un semn că poți suferi de apnee în somn, o boala care duce la întreruperea respirației de mai multe ori în timpul somnului preț de câteva secunde.

  1. Probleme cu inima

Oboseala accentuata mai poate fi un semn că ai probleme cu inima. În special femeile se confrunta cu aceasta problema. Daca resimți oboseala în timpul exercițiilor fizice sau iți este din ce în ce mai greu să le faci, este cazul să consulți un cardiolog pentru a verifica starea de sănătate a inimii. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

3 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

4 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

5 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: