Categories: Stil de viaţă

Temperatura la care trebuie să setezi termostatul pentru a preveni apariția mucegaiului

În timpul temperaturilor scăzute de iarnă, condensul devine mult mai frecvent în gospodăriile din țară, deoarece aerul cald din interior intră în contact cu aerul rece de afară.

Există o serie de metode diferite pe care românii le pot încerca pentru a combate condensul, de la dezumidificatoare până la lichid de spălat vase.

O problemă majoră a condensului este că, în timp, poate duce la apariția mucegaiului, ceea ce poate fi incredibil de dăunător pentru cei care trăiesc cu el.

Pe măsură ce criza costului vieții continuă, iar prețul facturilor la încălzire crește, multe gospodării caută să reducă timpul de utilizare a încălzirii.

Cu toate acestea, experții în energie de la Your NRG au avertizat că această metodă se poate dovedi contraproductivă în ceea ce privește condensul și, de fapt, ar putea crea un mediu propice dezvoltării mucegaiului.

Aceștia recomandă ca termostatele să fie menținute la o anumită temperatură sau peste o anumită temperatură pentru a reduce dezvoltarea mucegaiului.

Sursă: Unsplash

Temperatura la care trebuie să setezi termostatul pentru a preveni apariția mucegaiului

„Păstrați termostatul locuinței peste 14 grade Celsius pentru a preveni apariția mucegaiului – puțin mai mult în camerele cu gresie”, sugerează experții în energie.

„Orice valoare sub acest prag va încuraja dezvoltarea umezelii în casă, cu impact asupra proprietății și bunăstării dumneavoastră.”

Există o concepție greșită în rândul proprietarilor de locuințe, conform căreia dacă lăsați încălzirea pornită toată ziua, casa va fi mai caldă, însă experții în energie de la Your NRG au avertizat că nu este întotdeauna așa.

„Pentru o eficiență optimă și pentru prevenirea mucegaiului, setați centrala termică să se activeze doar atunci când este nevoie de apă caldă sau de încălzire și reglați-o pentru a menține temperatura dorită.”

Este încă posibil să vă încălziți casa în mod eficient, fiind în același timp atenți la buget, iar micile ajustări pot duce la economii semnificative.

„Prin simpla reducere a termostatului cu un grad, gospodăriile ar putea economisi peste 100 de lire sterline anual”, au declarat experții în energie.

„Pentru o iarnă confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic, încercați să mențineți temperatura camerei între 18 și 20 de grade Celsius. Acest interval oferă echilibrul ideal atât pentru bunăstare, cât și pentru o încălzire rentabilă”, au adăugat aceștia.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra