Test de depistare a accidentului vascular cerebral: 3 lucruri vă vor ajuta să recunoașteți rapid

Un accident vascular cerebral poate afecta o persoană fără ca ea să-și dea seama. Accidentele vasculare cerebrale cauzează de obicei probleme de vorbire, amorțeală și chiar paralizia feței și corpului.

Cu toate acestea, potrivit sfatulmedicului.ro, unele accidente vasculare cerebrale sunt asimptomatice. Forma tăcută apare în același mod ca vasculopatia ischemică, adică atunci când alimentarea cu sânge a creierului se oprește brusc. Ca urmare, creierul nu poate primi oxigen și celulele sunt deteriorate.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

În cazul în care bănuiți că o persoană are un accident vascular cerebral, dar nu sunteți sigur, cereți-i să facă trei lucruri. Dacă observați că vă îngreunează, sunați imediat o ambulanță.

Test de depistare a accidentului vascular cerebral

1. Fă-l să zâmbească larg, arătându-și dinții. În timpul unui accident vascular cerebral, zâmbetul își pierde naturalețea, devine foarte încordat și arată ca un zâmbet sau unilateral și strâmb.

2. Roagă-l să închidă ochii, să-și ridice mâinile și să le țină în această poziție timp de 10 secunde. În timpul unui accident vascular cerebral, mușchii slăbesc și este dificil să-i mențineți ridicati pentru o lungă perioadă de timp. Dacă un braț nu se ridică deloc, acesta este, de asemenea, un semn sigur al unui accident vascular cerebral.

3. Cereți persoanei să repete o propoziție. De exemplu: „Vremea este bună în această dimineață.” Un accident vascular cerebral este caracterizat de o tulburare de vorbire și, în acest caz, persoana face față prost sarcinii.

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente cauze de deces și dizabilitate la om. Simptomele unui accident vascular cerebral acut apar brusc și se dezvoltă foarte repede. Aici este important să evaluați rapid situația și să apelați o ambulanță pentru a evita consecințele grave și ireparabile.

Există trei tipuri de accidente vasculare cerebrale:

1. AVC ischemic . Mai frecvente și asociate cu dificultăți în fluxul sanguin către unele părți ale creierului. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza unui cheag de sânge.

2. AVC hemoragic sau hemoragie intracerebrală. Ocupă locul al doilea ca frecvență. În acest caz, pereții vaselor de sânge sunt rupte și sângele intră direct în creier. Iată cele mai caracteristice simptome ale unui accident vascular cerebral iminent

3. Hemoragie subarahnoidiană netraumatică . Potrivit medicului, nu cu mult timp în urmă au început să o distingă ca o specie separată. Aceasta este, de asemenea, o ruptură a unui vas de sânge, dar sângele nu intră în țesutul cerebral, ci între așa-numitele membrane moi și arahnoide ale creierului.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

5 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

6 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

6 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

6 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

7 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar