Categories: Stil de viaţă

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca! Poți prepara o prăjitură excepțională

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca! Probabil nu te-ai gândit, dar poți prepara o prăjitură delicioasă cu doar câteva ingrediente în plus.

După sărbători, multă mâncare rămasă este aruncată. Pentru a salva din pagube, mai mulți specialiști în arta culinară au oferit sfaturi de-a lungul timpului. Iată ce poți face cu cozonacul uscat.

„Din cozonac poți să prepari, dacă s-a uscat, o prăjitură. La 100 ml lapte un ou, poți să pui și smântână, vanilie, zahăr și pui ceva fructe peste cozonac, torni compoziția, dacă mai pui și ceva scorțișoară iese o prăjitură excepțională”, a spus chef Petrișor Tănase, conform Digi 24.

Și Antonio Passarelli a prezentat această rețetă inedită într-o emisiune de la Paprika TV. Dacă încercați „o să vă lingeți pe degete!”, spunea italianul.

Ți-a rămas cozonac de la Paște? Nu îl arunca!

Ingrediente

  • 300 g cozonac uscat
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 baton de vanilie
  • 6 linguri de zahăr (sau după gust)
  • 300 g prune fără sâmburi, tăiate în două
  • 2 linguri de gem de prune (magiun)
  • 300 g unt
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

Rețetă prăjitură din resturi de cozonac

Preparare

  • Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem
  • cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.
  • Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste
  • Amestecăm şi aranjăm bucăţile de prune deasupra. Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie,
  • Punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi devine aurie.

Bonus: și cu ouăle de la masa de Paște poți prepara o salată inedită, așa că e cazul să te gândești mai bine dacă voiai să le arunci.

Ingrediente

  • 8 oua fierte
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de maioneză
  • 2 linguri de muștar
  • sare, boia, piper – după gust

Cum se prepară

Ți-au rămas ouă de la masa de Paște? NU le arunca. Se curata ouale si se toaca cubulete.. Intr-un bol mare, se combina cu maioneza si mustar. Cat despre cantitatile de maioneza si mustar, acestea pot varia in functie de gustul tau. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Adauga si ceapa tocata marunt, acopera si baga la frigider pana la servire. Astfel, aromele se vor combina si reteta va iesi delicioasa, potrivit DcNews.

 

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

28 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

58 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: