TOP 3 alimente care provoacă apariţia ridurilor pe piele

Deşi este un fenomen specific înaintării în vârstă, apariţia ridurilor poate fi încetinită. Medicii spun că, de regulă, pielea uscată și deshidratată poate favoriza apariția ridurilor, deoarece lipsa hidratării contribuie la accentuarea semnelor îmbătrânirii.

Explicaţia este cî pierderea colagenului și a elasticității pielii duc în timp la apariția ridurilor. Dacă doriți să încetiniți procesul de îmbătrânire, există câteva alimente pe care ar trebui să le evitați.

1. Zahăr rafinat

În primul rând, cea mai proastă veste: alimente precum bomboanele, biscuiții și sucurile pot provoca riduri. Potrivit dermatologilor, zahărul este chiar una dintre cele mai mari cauze de apariție a ridurilor. Și asta pentru că zahărul dăunează fibrelor de colagen.

Colagenul este o proteină importantă în piele, care o ajută să rămână suplă și sănătoasă. Dacă nivelul de colagen este scăzut, pielea va începe să se încrească. Prin urmare, dacă doriți să păstrați ridurile, poate ar trebui să evitați zahărul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Produse lactate

Unele produse lactate sunt bogate în grăsimi saturate. Iar grăsimile saturate provoacă îmbătrânirea vizibilă a pielii. Dermatologul Dr. Jessica Krant: „Cercetarile arată că dieta occidentală standard este în principal carne și lactate, bogate în colesterol, săracă în fibre și îmbătrânește pielea mai repede”.

3. Carne procesată

Îți place slănina, salamul sau cârnații? Atunci poate că trebuie să vă regândiți deciziile alimentare. Mai ales dacă vrei să-ți păstrezi pielea fără riduri.

Carnea procesată este plină de sodiu, o substanță care poate provoca pungi sub ochi. De asemenea, conțin conservanți care duc la scăderea nivelului de colagen din piele. Și dacă nivelul de colagen scade, pielea ta va prezenta riduri.

Cum putem întârzia apariţia ridurilor

Înainte de a merge la culcare, este important să vă demachiați și să vă spălați fața cu apă caldă. Pentru a îmbunătăți tenul și pentru a netezi ridurile, ar trebui să vă masați fața în fiecare seară. Se recomandă netezirea pielii cu mișcări circulare, începând de la frunte și coborând treptat spre bărbie și gât.

Astfel se evită apariția ridurilor pe față, a pliurilor și a laxității pielii. Această procedură va ajuta la păstrarea tinereții mai mult timp, deoarece îmbunătățește alimentarea cu sânge a pielii și drenajul limfatic. De asemenea, trebuie să urmați o dietă sănătoasă și să evitaţi consumul de alimente înainte de a merge la culcare.

Recent Posts

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

6 minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

36 de minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

47 de minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

o oră ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

Citeste si: