TOP 5 MEDICAMENTE care produc ARSURI la stomac

Arsurile la stomac pot fi cauzate de anumite alimente, afecţiuni medicale, medicamente sau pot să apară fără a avea o cauză anume. La aproximativ 80% dintre persoanele cu arsuri gastrice nu se cunoaşte cauza exactă, cel mai adesea diagnosticul fiind de dispepsie funcţională.

Medicii atrag însă atenţia că printre medicamentele care produc arsuri la stomac, se numără antibioticele, aspirina sau antiinflamatoarele nesteroidiene.

Antibioticele

Antibioticele sunt folosite pentru a trata infecțiile bacteriene comune, dar pot provoca, de asemenea, arsuri la stomac. Dacă te confrunți des cu astfel de arsuri și ai nevoie de un antibiotic, cere unul care să fie blând cu esofagul și stomacul, dacă este posibil. O altă variantă ar fi aceea de a-l lua împreună cu un „pansament” pentru stomac.

Aspirină

Aspirina poate să amelioreze simptome de la dureri de cap, la atacuri de cord. Totuși, pentru cei care se confruntă cu arsuri la stomac vine și cu un cost: o producție mai mare de acid gastric.

Aspirina împiedică, de asemenea, organismul să formeze prostaglandine în tractul digestiv. Prostaglandinele sunt compuși produși de organism și acționează ca hormoni. Cele din stomac împiedică celulele din peretele stomacului să producă și să elibereze acid.

Medicamente pentru tensiune arterială

Medicamentele pentru tensiunea arterială cunoscute și sub numele de beta-blocante pot provoca arsuri stomacale. Ele ar putea face acest lucru relaxând sfincterul esofagian inferior, ceea ce poate permite acidului gastric să se strecoare în esofag.

Medicamente pentru întărirea oaselor

Medicamentele pentru osteoporoză, cunoscute sub numele de bisfosfonați, sunt cunoscute pentru a provoca arsuri stomacale. Unele formule care se iau mai puțin frecvent pot fi mai ușoare pentru stomac.

Ibuprofen

Ibuprofenul eliberat fără prescripție medicală poate provoca arsuri. Acesta crește producția de acid în stomac și reduce prostaglandinele protectoare.

Recent Posts

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

10 minute ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

41 de minute ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

o oră ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

2 ore ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

2 ore ago

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

3 ore ago

Citeste si: