Sughiţul apare atunci când nervul frenic, care controlează diafragma, se contractă.
„Factorii care provoacă sughiţul sunt alimentele mai dure, care lezează esofagul, pastilele nemestecate suficient, mâncatul din poziţie uşor aplecată, frigul, alimente mai acre, stresul, dar şi boli cum sunt cancerul esofagian, pulmonar, bronşic etc.”, precizează Elena Lăţcan, medic ORL.
Doctorul recomandă ca în caz de sughiţ să trageţi aer în piept şi să vă ţineţi respiraţia câteva zeci de secunde pentru a presa diafragma şi a relaxa nervul frenic.
În cazul în care trucul nu dă rezultate, există şi medicamente calmante. Apa nu are însă efect.
Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…
Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…
Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…
Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…
În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…