Categories: Ştiri sănătate

Tot mai multe persoane mor din cauza unei boli misterioase provocate de acest dispozitiv pe care mulți români îl folosesc

Încă o persoană a murit, în Statele Unite ale Americii, din cauza unei boli misterioase de plămâni, provocată de țigările electronice. Este al cincilea deces cauzat de acest dispozitiv pe care îl folosesc mulți români.

Medicii spun că oamenii vin cu dificultăți de respirație, cu tuse, poate și febră, pot acuza stări de greață și vomă. Afecţiunea progresează rapid într-o boală gravă de plămâni ce necesită spitalizarea și respirație asistată. Un ulei care conține vitamina E, folosit pentru rezerve, ar putea fi la originea îmbolnăvirilor.

Autoritățile din SUA nu au confirmat că o singură substanță ar fi de vină și așteaptă rezultatul unor analize mai complexe.

Oficialii americani au avertizat populația să nu mai folosească ţigările electronice până când nu este stabilită legătura dintre acestea și boala pulmonară ucigaşă. Cinci oameni au murit și alţi peste 450 s-au îmbolnăvit până acum.

„Este posibil că ce se întâmplă acum e un efect al unor substanțe la care plămânii au fost expuși o lungă durată. Cine crede că introducerea unor substanțe cum sunt folosite în vapat, țigările clasice sau încălzite, introducerea lor în sistemul respirator este normal sau că plămânii pot rămâne sănătoși pe o durată lungă după folosirea unor astfel de substanțe se înșeală. La un moment dat încep să apară efectele. Perioada la care plămânii au fost expuși acestor substanțe, fie că vorbim de vapat sau țigară încălzită, e o perioadă scurtă, încă nu știm efectul real, cum știm efectul țigărilor clasice. Vedem că există atacuri continue pe social media împotriva celor care avertizăm asupra acestor aspecte, atacuri foarte bine coordonate ale unor oameni care încearcă să minimalizeze efectele și ce se întâmplă în SUA. Sper ca în cel mai scurt timp să avem informații științifice valide din partea colegilor din SUA, ca să se știe cum trebuie să fie abordarea privind aceste dispozitive și substanțele folosite în ele”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru digi24.ro.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra