Categories: Ştiri sănătate

„Totul pentru inima ta”, un proiect pentru conștientizarea factorilor de risc și importanța analizelor periodice

Din cuprinsul articolului

Recent, un nou proiect a luat amploare în România, privind factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. De asemenea, demersul pune accent și pe importanța analizelor periodice.

Programul își propune să crească gradul de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Din nefericire, foarte mulți români își pierd viața sau dezvoltă boli carddiovasculare grave.

Acestea ar putea fi evitate dacă factorii de risc vor fi cunoscuți. De asemenea, screening-ul este o altă parte importantă în deăistarea bolilor.

„Totul pentru inima ta”

Din 10 ianuarie 2022, a demarat în mass media TV, Radio și în cabinetele medicilor de familie campania de informare, educare și de comunicare pentru programul de screening pentru factorii de risc cardiovascular„Totul pentru inima ta”.

Campania se va derula ținând cont de calendarul și activitățile proiectului, pe regiuni, după cum urmează:

Ianuarie 2022 – August 2022, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Septembrie 2022 – Aprilie 2023, în județele București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Mai – Decembrie 2023, în județele Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov și Covasna.
Comunicarea se va face în intervalul orar 07.00-20.00, pe posturile de radio Kiss FM și Magic FM, campania însumând peste 600 de emisii. Spotul video este difuzat pe posturile de televiziune Kiss TV și Magic TV, urmând ca până la finalul campaniei să însumeze un număr de peste 300 de emisii. Urmărind etapele proiectului, difuzarea va începe pe posturile locale din Timișoara, Craiova, Constanța, Deva și Tg. Jiu. Rețeaua Kiss FM are în portofoliu cele mai populare posturi de radio din România.

Pacienții vor regăsi în cabinetele medicilor de familie, afișul ce conține sloganul campaniei

„1 din 4 români are o boală de inimă. Află ce risc ai și cum să previi bolile de inimă” și flyere ce conțin recomandări în funcție de risc pentru beneficiarii de screening.

Proiectul are în vedere furnizarea serviciilor de sănătate esențiale orientate către prevenție prin identificarea persoanelor cu risc crescut pentru bolile de inimă și îndrumarea pacienților pentru stabilirea diagnosticului și instituirea tratamentului precoce pentru scăderea riscului și complicațiilor bolilor de inimă. Acesta vizează un număr de 165.001 persoane cu vârsta de peste 40 de ani, inclusiv persoane aparținând grupurilor vulnerabile (de exemplu: persoane din mediul rural, persoane cu dizabilități, persoane fără adăpost, persoane care trăiesc în condiții precare).

În cabinetele medicilor de familie participanți în proiect din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța pacienții pot accesa serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovasculari începând cu data de 1 februarie 2022.

Lista medicilor de familie care furnizează servicii de screening pentru factorii de risc cardiovascular poate fi găsită accesând website-ul proiectului ”Totul pentru inima ta”, în secțiunea ”Resurse pentru Pacienți

Recent Posts

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

27 de minute ago

Cât primește pensie la recalculare un român care a muncit 27 de ani în România și 7 ani în Italia

Un pensionar a fost șocat să afle că, după 27 de ani de muncă în…

53 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

o oră ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

2 ore ago

Citeste si: