Categories: Stil de viaţă

Trăiesc fie în sânge, fie în ţesuturi sau intestin şi provoacă boli grave. Scapi greu ea, dar şi mai uşor este să o ocoleşti

Trăiesc fie în sânge, ţesut, intestine, fie în sistemul limfatic şi se hrănesc şi supraviţuiesc cu resurse din organismul nostru.

Paraziţii se transmit cel mai adesea prin alimente, dar şi prin fecale, apă, animale, muşcări de insecte, transfuzii.

În pofida faptului că ne putem îmbolnăvi atât de uşor, există un antidot pe măsură. Un gest banal ne scapă de paraziţii intestinali, care  pot declanşa o infecţie gravă în organism dacă nu sunt  luate măsuri. 

Este suficient să ne spălăm corect pe mâini, spun medicii, care atrag atenţia asupra proastei deprinderi de a evita apa şi săpunul şi consecinţelor care decurg de aici.

De boala asta scapi greu deoarece paraziţii se pot multiplica în organism, fiind suficient doar unul singur pentru a se declanşa o infecţie gravă.

Exista numeroase tipuri de paraziti care infectează oamenii provocând boli, printre aceştia  bacteriile, acarieni, giardia lamblia, giardioza, oxiuroza.

Anumite  simptome vă pot anunţa prezenţa paraziţilor în organism, printre acestea, constipaţiile, diareea, balonarea, flatulenţa, colonul iritabil, dureri articulare sau musculare, anemia, alergia, afecţiuni ale pielii,nervozitatea, tulburările de somn, oboseala, scăderea imunităţii, gust neplacut in gura si respiratie urat mirositoare.

Bolile parazitare sunt puse de medici pe seama „mâinilor murdare”, este deci  bine să vă învăţaţi  cu respectarea principalelor reguli de igienă: spălatul pe mâini după toaletă şi înainte de fiecare masă.

Medicul este singurul în măsură să decidă care este cel mai bun tratament medicamentos în urma confirmării existenţei unui parazit.

La acesta puteţi adăuga şi câteva metode naturale care pot stopa dezvoltarea paraziţilor: o alimentaţie bogată în fibre, dar săracă în dulciuri, sucuri şi lactate, suplimente pe bază de vitamina C (pentru întărirea sistemului imunitar), o dietă care să includă morcovi, seminţe (de dovleac în special), usturoi (în măsura în care acesta este tolerat de stomac) şi multă apă, care favorizează eliminarea paraziţilor.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

15 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică