Trei greșeli pe care trebuie să le eviți dacă vrei să ai un intestin sănătos

Din cuprinsul articolului

Sănătatea generală depinde în mod direct de sănătatea intestinului. Aceasta poate fi influențată de o multitudine de factori interni și externi, iar monitorizarea lor poate schimba în mod substanțial starea organismului nostru.

Intestinul este puternic legat de creier. În intestin există milioane de neurotransmițători care formează un sistem nervos autonom. Între intestin și creier se formează o legătură de comunicare strânsă. De asemenea, se influențează reciproc, determinând starea noastră de sănătate psiho-fizică.

Această legătură este numită și nerv vag. Acesta este responsabil pentru funcționarea corespunzătoare a multor sisteme, precum sistemul endocrin, imun și psihoneurologic.

Astfel, dacă intestinul nostru este bolnav, întreg organismul va avea de suferit. Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a te asigura că menții sănătatea intestinului.

Cum menții sănătatea intestinului?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ce greșeli trebuie să eviți pentru a-ți menține intestinul sănătos.

„Hai să recunoaștem, vindecarea intestinului este complicată. Există mulți factori care contribuie la sănătatea intestinului, dar vreau să împărtășesc 3 greșeli frecvente pe care le observ când încerc să preiau controlul asupra sănătății intestinului clienților mei.

 Eliminarea/evitarea alimentelor la care suntem sensibili sau care au implicații majore asupra sănătății tractului intestinal este imperativă pentru vindecarea intestinului. Anumite alimente (glutenul) pot duce la un răspuns imun. Grâul nu mai este ceea ce era atunci când sistemul nostru imunitar îl considera prieten, acum nu îl poate recunoaște și reacționează. Prin stimularea continuă a sistemului imunitar promovăm o stare constantă de inflamație, astfel încât limitarea acestor alimente va face o mare diferență.

Multe dintre alimentele ambalate sunt încărcate cu aditivi, conservanți și multe ingrediente cu efecte adverse asupra intestinului nostru. Caragenanul, de exemplu, este cunoscut că provoacă tulburări intestinale, cum ar fi balonare și crampe.

Luăm adesea alimentele de pe raft deoarece pachetul ne spune că este „natural” și „pe bază de plante” etc., dar nu ne luăm timpul necesar pentru a ne asigura că nu există „vinovați” în aceste produse. Consumul de produse curate este o modalitate de a ne asigura că avem grijă de sănătatea intestinului nostru.

Subestimăm cu adevărat puterea gestionării stresului și impactul pe care îl are asupra sănătății intestinului nostru. Stresul afectează formarea bacteriilor din intestin prin deprimarea bacteriilor bune. Altceva de luat în considerare este că și hormonii de stres au capacitatea de a stimula bacteriile oportuniste și patogene să crească. Este atât de important să facem tot ce putem pentru a gestiona stresul într-un mod sănătos pentru a ne asigura că nu ne afectăm sănătatea intestinului”, a dezvăluit Patricia Rusu, nutriționist.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică