Categories: Ştiri sănătate

Trei obiceiuri prin care îţi iroseşti banii când faci sport

Să găseşti motivaţia de a face sport este deja destul de complicat, dar în momentul când exerciţiile fizice îţi solicită şi portofelul, totul pare puţin cam nedrept.

Nu ar trebui să te antrenezi cu cineva care nu are diplomă, doar ca să economiseşti câţiva bănuţi cum nu ar trebui nici să te zgârceşti nici la bani pentru o pereche bună de pantofi sport.

Dar iată câteva lucruri pe care chiar poţi să cheltuieşti mai puţini bani, scrie huffingtonpost.

 

Abonament la sală pe care nu îl foloseşti

 Dacă mergi regulat la sală probabil că ai luat decizia bună când ţi ai făcut abonament. Dar, între joggingul afară, noi cursuri de antrenament cu prietenii tăi, dvd uri cu exerciţii pe care le faci acasă, abonamentul la sală nu va mai fi folosit. O idée bună este să calculezi cât de mult cheltui pe o “vizită” la sală . Chiar dacă foloseşti abonamentul regulat, există câteva metode prin care poţi să economiseşti. Întreabă reprezentantul de la resurse umane dacă statutul de angajat sau asigurarea de sănătate îţi permite să ai o reducere. Verifică dacă există vreo ofertă specială dacă îţi faci abonament pe mai multe luni. Sau doar spune-le că ai găsit o ofertă mai bună altundeva . S-ar putea să îţi ofere o reducere ca să rămâi clientul lor.

 

Băuturile sportive

 Bani mulţi pentru o băutură colorată neon care se depune rapid, în funcţie de cât de des bei, în special când o bei ca pe apă, care este, apropo, mult mai ieftină. Adevărul este că dacă nu faci exerciţii intense pentru mai mult de o oră, apa aia este tot ceea ce ai nevoie.

Probabil ai auzit că trebuie să înlocuieşti fluidele pierdute în timpul sesiunii de sport, însă nu o să epuizezi niciodată resursele organismului de electroliţi sau energie, decât dacă faci sport pentru mai bine de o oră.

Chiar şi atleţii care chiar au nevoie să se hidrateze cu băuturi energizante sau să mânânce în timpul antrenamentului, pot să economisească bani dacă înlocuiesc băuturile energizante cu o banană, care ajută muşchii să se refacă dupa antrenament.

Hainele

 Nu trebuie să aibă firma scrisă pe fiecare bucăţică disponibilă ci să fie din bumbac şi să ţină umezeala departe.Dar fiecare împătimit al sportului spune că după un anumit timp, hainele miros a transpiraţie chiar dacă sunt spălate, pentru că bacteriile se dezvoltă mult mai uşor şi repede pe poliester decât pe bumbac. Aşa că un tricou simplu, pe care să nu îl arunci după câteva spălări şi de calitate însă la preţ mai mare este o invetiţie care merită banii.

 

Ana Maria Niţu

 

 

 

 

 

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

17 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

46 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică